Divendres, 10 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 
ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:


La Fundació Catalana de l'Esplai celebra la 1a Jornada Esplai i Municipi, dins el marc del seu 10è aniversari

07/02/07
La Fundació Catalana de l’Esplai va celebrar el passat divendres a l’Escola Industrial de Barcelona la 1a Jornada Esplai i Municipi, marc de les celebracions del seu 10è aniversari. La jornada va servir com a eix de trobada i anàlisi de les diferents experiències d’èxit que es produeixen en els municipis en relació al món del lleure educatiu i per a debatre propostes de política municipal en aquest àmbit. A la trobada van prendre part 300 persones i va ser inaugurada pel president de la Fundació Catalana de l’Esplai, Josep Gassó, i pel Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall.

Realitzada pocs mesos abans que arrenquin les eleccions municipals, la 1a Jornada Esplai i Municipi ha volgut contribuir a donar un impuls a l’educació en el lleure al territori, en el marc dels recents canvis a l’Estatut de Catalunya, el Pacte Nacional per a l’Educació, i amb la vista posada en les futures lleis d’Infància, de Serveis Socials i d’Educació a Catalunya. Aquestes situaran l’educació en el lleure com un dret efectiu dels nens i nenes.

En les taules rodones celebrades es van presentar 30 diferents experiències desenvolupades a 25 municipis diferents del territori català, experiències que han tingut totes un reconeixement d’èxit per part dels ajuntaments o entitat que les han impulsat.

A la presentació de la jornada, el Conseller d’Educació va anunciar que abans d’un mes la Generalitat de Catalunya obrirà una convocatòria per un import de 5 milions d’euros dirigida a ajuntaments i associacions per a que organitzin activitats extraescolars en instal·lacions educatives.

Un altre dels eixos de la trobada va ser la presentació del document “Esplai per a tothom”, realitzat per la Fundació Catalana de l’Esplai, i que acull 8 propostes concretes per a potenciar en 4 anys l’educació en el lleure, sense deixar de banda quatre factors importants: la immigració; els problemes dels adolescents a determinats barris; la dificultat de conciliar vida laboral, familiar i personal; i  les dificultats d’accés a les activitats educatives. A la taula rodona on es va presentar el document, hi van ser presents representants de totes les forces polítiques amb representació parlamentària a Catalunya.

Com a cloenda de la jornada, es va celebrar a la nit el sopar del 10è aniversari de la Federació Catalana de l’Esplai a la Farga de L’Hospitalet. Al sopar van assistir més de 300 persones, entre les quals hi havia representants de la Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya i 13 ajuntaments catalans.

La Federació Catalana de l’Esplai aplega en l’actualitat 111 esplais, més de 12.000 joves i infants i 1.400 monitors i monitores.


:: ÚLTIMES NOTÍCIES
La Generalitat convoca un premi per a treballs sobre joventut 09.08.2007
Els estudiants aprendran prevenció de riscos laborals 07.08.2007
Chacón confirma el reajustament suau del preu de l'habitatge 03.08.2007
La Generalitat ho posa més fàcil als joves emprenedors 30.07.2007
Concurs de còmics '¿Hogar dulce hogar?' 27.07.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès       
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona