Dissabte, 11 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 
ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:


El nou Pla de Govern contempla més ajudes al lloguer i més pisos protegits


15/03/07
Quatre mesos desprès de les eleccions, el Govern de la Generalitat ha presentat el Pla de Govern per a la propera legislatura que es concreta en més de 300 actuacions socials i que respon a la voluntat de donar més eficàcia administrativa, reforçar l'estat del benestar i compatibilitzar sostenibilitat i èxit econòmic.

En matèria d'habitatge, el Pla preten facilitar l'accés a l'habitatge, especialment per als col·lectius que hi tenen una major dificultat, així com desenvolupar instruments eficaços per a la promoció i rehabilitació d'habitatges a tot el territori. En aquesta linea, les línees d'actuació es concreten en el compromís per part del govern d'incrementar en 20.000 les ajudes al lloguer, construir 50.000 pisos en règim de protecció oficial d'aqui al 2010, preparar sòl per uns altres 75.000 i rehabilitar-ne 100.000 més.

Pel que fa a l'àmbit educatiu, i d'acord amb el Pacte Nacional per a l'Educació, el govern desplegarà i consolidarà el servei públic educatiu. Incrementar l'èxit escolar és una altra de les prioritats del Pla, així com consolidar la formació professional i l'aprenentatge permanent. Altres objectius per aquesta legislatura en matèria educativa són: descentralitzar la gestió del servei públic educataiu i compartir-ne la responsabilitat amb el món local; aconseguir un sistema universitari de qualitat pel que fa a la docència, la recerca i la transferència de coneixement, que sigui instrument d'innovació en el marc de l'Espai Europeu d'Educació Superior; i incrementar la pràctica de l'esport en la població, lligada a l projecte educatiu i a les polítiques d'integració social, i al foment de l'esport de competició.

Entre les mesures fixades, destaca la voluntat del govern de formar a 15.000 professors d'anglès, crear un Pla de l'Esport a l'Escola per a 950.000 alumnes, construir 190 equipaments esportius i incloure nous idiomes a les escoles oficials d'idiomes.

El Pla de Govern de la Generalitat preten assolir una ocupació de qualitat, millorant l'estabilitat, la seguretat i la salut laboral, la igualtat d'oportunitats en el treball, i consolidar un marc propi de relacions laborals. En aquesta línea, el govern es compromet a aumentar en dos punts l'ocupació, reduir la temporalitat i reduir en un 20% la sinistralitat. A més, vol fer de la formació per al treball al llarg de tota la vida professional una eina d'integració laboral en tot el territori i en tots els sectors econòmics.

 


:: ÚLTIMES NOTÍCIES
La Generalitat convoca un premi per a treballs sobre joventut 09.08.2007
Els estudiants aprendran prevenció de riscos laborals 07.08.2007
Chacón confirma el reajustament suau del preu de l'habitatge 03.08.2007
La Generalitat ho posa més fàcil als joves emprenedors 30.07.2007
Concurs de còmics '¿Hogar dulce hogar?' 27.07.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès       
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona