Divendres, 10 d´Agost de 2007
 
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
 
ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:


Els embarassos de menors han augmentat un 130% en deu anys

11/07/03

La xifra de les persones obeses i la d'embarassos d'adolescents ha augmentat ostensiblement a Catalunya, segons constata l'avaluació del pla de salut de l'any 2000, per la qual cosa la Generalitat ha inclòs aquests dos problemes entre les prioritats del pla de salut per al període 2002-2005.

Segons ha assenyalar el conseller de Sanitat, Xavier Pomés, el percentatge de persones amb un excés de pes perjudicial per a la salut és del 38,4% -segons les dades de l'any passat-, molt per sobre del 27,8% del 1989. Així mateix, la xifra d'obesos ja ha arribat al 12,8%, un punt per sobre del percentatge del 1989. L'increment en la xifra d'obesos contrasta amb els objectius de la Generalitat, que pretenien reduir en un 25% la prevalença de l'obesitat. En vista del fracàs, el pla de salut de Catalunya per als pròxims tres anys és menys ambiciós i només es proposa aconseguir que es mantingui el percentatge del 12,8%.

Segons ha explicat el director general de Salut Pública, Lluís Salleras, aquesta tendència a l'augment de pes és “general en tots els països occidentals” i és conseqüència de la inactivitat física i d'uns hàbits alimentaris inadequats importats de països com els Estats Units. Aquest tema serà “prioritari” els pròxims tres anys, segons ha dit Salleras, que ha anunciat programes informatius i educatius i un control més estricte en els centres d'atenció primària.

Un altre tema preocupant és la xifra d'embarassos de dones menors de 18 anys, que ha augmentat un 130% des del 1990 fins al 2000. L'any 1990 es van registrar quatre embarassos de menors d'edat per cada mil dones i el 2000 va ser de 9,2 per cada mil dones. En referència a aquest tema, el conseller Pomés ha dit que “s'ha d'actuar i s'ha de fer ja, en els pròxims mesos, sense esperar més”, encara que ell mateix reconeix que el problema és “com fer-ho”, ja que és un tema polèmic, com s'ha demostrat cada vegada que la Generalitat ha llançat propostes sobre això.

:: ÚLTIMES NOTÍCIES
La Generalitat convoca un premi per a treballs sobre joventut 09.08.2007
Els estudiants aprendran prevenció de riscos laborals 07.08.2007
Chacón confirma el reajustament suau del preu de l'habitatge 03.08.2007
La Generalitat ho posa més fàcil als joves emprenedors 30.07.2007
Concurs de còmics '¿Hogar dulce hogar?' 27.07.2007
©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès       
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona