Dijous, 4 de Novembre de 2010
 
 
Serveis Comarcals
 
PIE
Borsa d'Ofertes de Treball per a Joves
Catàleg de tallers formatius en emancipació
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
ACCÉS Intranet
Nom d'usuari: Contrasenya:


El consum cultural entre els joves creix en tots els àmbits i supera el de les persones adultes

14/09/10

El secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, i el secretari de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Eduard Voltas, va presentar la setmana pasada l'estudi “Cultura i Joves. Hàbits culturals i polítiques públiques”. L'informe conclou que les persones joves, contràriament al que sovint es pensa, tenen uns nivells de consum i pràctiques culturals superiors als del conjunt de la població.

L’estudi conclou que les persones joves, contràriament al que sovint es pensa, tenen uns nivells de consum i pràctiques culturals superiors als del conjunt de la població. En àmbits com el d’Internet, els i les joves d’entre 15 i 29 anys en fan un ús clarament molt superior al dels adults (95% d’ús entre els joves, per un 53% entre els adults); però aquesta diferència és igualment destacable en d’altres àmbits de la cultura, com ara la música (88% sobre un 60%), l’assistència a les biblioteques (68% sobre un 37%), a concerts (68% sobre un 42%), al cinema (37% sobre un 18%), al teatre (46% sobre un 38%) o la lectura habitual de llibres (38% sobre un 32%). En canvi, l’enquesta també indica que la població de més de 30 anys té costums més estesos que no pas la gent jove a l’hora de mirar la televisió més hores que la mitjana –que és de 2,2 hores– (24% els adults, per un 20% els joves) o llegir diaris (81% per un 76%).


Aquests resultats reafirmen els presentats a finals del 2009 pel Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, l'organisme de mesura i anàlisi de les audiències i consums culturals del mercat de parla catalana, en què els joves també apareixien com a majors consumidors culturals que no pas els adults en els àmbits del cinema, els llibres, la música, els concerts i els museus.

L’informe també destaca que els índex de consum cultural entre la joventut han crescut de manera destacada en els darrers anys en tots els àmbits. Així, per exemple, la freqüència amb què escolta música la població jove ha crescut respecte del 2001 (82% al 88%), consolidant un hàbit generalitzat de consum diari. Igualment, també s’ha produït un augment en la proporció de joves que llegeixen habitualment el diari (del 71% al 76%).

Aquests augments s’expliquen en bona part per la penetració de nous mitjans (Internet, reproductors mp3...) i al major grau d’equipament de les llars, amb més suports audiovisuals i informàtics. Sobre aquest punt, l’estudi remarca que la població de 15 a 19 anys és la que segueix disposant de llars molt més ben equipades, i que el nivell d’estudis i el grup ocupacional han perdut pes com a factors diferenciadors a l’hora de tenir llars més equipades. Això suposa que, si bé encara es detecten diferències en els patrons de consum per raons socioeconòmiques, l’extensió d’Internet i de les noves tecnologies han contribuït a reduir les diferències a l’hora d’accedir i consumir cultura. Tanmateix, els internautes no consumeixen la resta de productes culturals amb la intensitat amb què ho fan, per exemple, els lectors habituals.

Més informació: barcelonesjove.net
 


Escolta aquest text:: ÚLTIMES NOTÍCIES
Deustche Filme al cinema Maldà 03.11.2010
Catalunya, líder en investigació científica 03.11.2010
VIDEONOTICIA: Obert el periòde d'inscripció per a les properes trobades "Compartir Habitatge" 02.11.2010
VIDEONOTÍCIA: La Generalitat oferirà 5.000 contractes als 'ni-ni', joves que ni estudien ni treballen 02.11.2010
II Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster 02.11.2010


Estudi "Cultura i Joves 2010"©2002 - 2010 Consell Comarcal del Barcelonès       
Avís Legal
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonès

col·labora:

Ajuntament de Barcelona    Ajuntament de Badalona    Ajuntament Hospitalet    Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs    Generalitat de Catalunya

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona