Estades Solidàries


Imatge estades solidàries

Són estades d’una durada entre 2-4 setmanes que es duen a terme en països en vies de desenvolupament amb l’objectiu de conèixer la realitat social a partir de la població, la famílies o comunitat que us acull i, al mateix temps, fer alguna tasca solidària o col•laborar amb entitats. Aquestes activitats reben molts noms segons l’objectiu, la ideologia, etc, com ara brigades de cooperació, turisme responsable, camps de solidaritat, rutes solidàries. Cal que t’informis molt bé i t’involucris abans, ja que és necessària una formació prèvia.
El desplaçament, la manutenció i allotjament sol ser a càrrec dels participants.

Federació Catalana d’ONGD

Podeu consultar el recull d’estades solidàries de les ONGD federades: www.pangea.org/fcongd

ANY DE FUNDACIÓ - La Federació Catalana d'ONGD va ser fundada l'any 1989 per entitats que treballen l'àmbit de la Solidaritat i la Cooperació Internacional.

OBJECTIU GENERAL - Potenciar la coordinació de les entitats de cooperació per al desenvolupament associades, amb la finalitat d'aconseguir un nou tipus de relacions Nord-Sud i el ple desenvolupament de tots els pobles i cultures.

Les àrees d’intervenció destacades són en primer lloc educació, salut i dona i desenvolupament. Després segueix producció agrícola, proveïment i depuració d’aigua, govern i societat civil, suport a ONG, població i salut reproductiva, sobirania alimentària, drets humans i medi ambient.

Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament

C/ Tàpies, 1-3, 08001 Barcelona
Telèfon: 93 442 28 35
Fax: 93 442 05 05
A/e:
www.pangea.org/fcongd

Barcelonesjove.net

Creació i disseny pàgina web Tucan IT