Dissabte, 9 de Desembre de 2006
 
Recursos per a joves
Recursos per a entitats juvenils
Voler es poder
Consultes online
Consultes online
 
Serveis Comarcals
 
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
injuve
Unió Europea
 


L’Agència Leonardo da Vinci premia el projecte ‘Orienta’ del Servei d’Ocupació de Catalunya

27/11/06
L’Agència Leonardo da Vinci ha guardonat amb el Premi a la Qualitat 2006 el projecte ‘Orienta’, elaborat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i dirigit a millorar la formació de joves treballadors a través de pràctiques a l’estranger.

Els beneficiaris del projecte han estat un total de 75 joves —52 dones i 23 homes— d’entre 18 i 30 anys, en situació d’atur o amb feina precària i amb formació professional o universitària. El Secretari General d’Educació, Alejandro Tiana, ha estat l’encarregat d’entregar els Premis a la Qualitat 2006 Leonardo da Vinci, en un acte celebrat avui a Madrid, que consten de tres categories diferents i 12 premis.

El principal objectiu del programa ‘Orienta’ ha estat millorar el currículum d’un grup de joves mitjançant la realització de pràctiques durant dotze setmanes a empreses europees, concretament d’Irlanda, Itàlia i el Regne Unit. Les empreses implicades pertanyen a sectors molt diferents: financer, restauració i conservació del patrimoni, comunicació, informàtic, etc. D’altra banda, el programa també ha intentat millorar les competències lingüístiques i d’autonomia personal i laboral dels joves per tal de facilitar la seva inserció al mercat laboral. Això s’ha dut a terme durant quatre setmanes de formació lingüística i cultural, que es sumen a les altres 12 de pràctiques.

El projecte guardonat del Servei d’Ocupació de Catalunya ha comptat amb una subvenció de l’Agència Leonardo de 175.819 euros.

L’Agència Leonardo entrega aquests premis a promotors de projectes desenvolupats en el marc del programa Leonardo da Vinci, que és el programa de la Comissió Europea per promoure un espai europeu en matèria d’educació i formació professional.

Els premis s’entreguen en tres categories diferents:

- Projectes de mobilitat transnacional, els beneficiaris dels quals gaudeixen d’una ajuda o beca per realitzar una estada a un país estranger de l’Europa ampliada.

- Productes dels projectes d’innovació, en el marc de sistemes i pràctiques de formació professional, tant reglada com no reglada, que es desenvolupen a centres de formació o empreses.

- Experiències de mobilitat transnacional, realitzades per persones concretes en el marc d’un projecte Leonardo de mobilitat transnacional.

El projecte del SOC, organisme adscrit al Departament de Treball i Indústria, ha rebut un dels cinc premis atorgats en la primera categoria, que es dirigeix a programes elaborats per a joves treballadors i titulats recents.

El programa Leonardo da Vinci, creat l’any 1996, ha finançat 1.135 projectes de mobilitat del 2.259 que s’han presentat en total els darrers sis anys. El pressupost dedicat per la Comissió Europea per a la subvenció d’aquests projectes a Espanya és de 65.335.551 euros, xifra que no inclou la cofinanciació que aporten les institucions que promouen els projectes en el marc d’aquest programa. El número total de beneficiaris Leonardo des del 2000 ja supera els 35.000.


:: Últimes notícies
Jaca acollirà el Festival Olímpic de la Joventut Europea 27.11.2006
Conferència 'Programa Joventut en Acció' de la Diputació de Barcelona 24.11.2006
Curs de formació de formadors del programa 'Joventut en Acció' 24.11.2006
La Comissió Europea obre un debat sobre com reduir la precarietat laboral 22.11.2006
Els OPIS de la campanya 'Barcelonès Nord, Territori Jove' arriben als tres municipis 22.11.2006©2002 - 2006 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona