Recursos per a joves
Recursos per a entitats juvenils
Voler es poder
Consultes online
Consultes online
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
injuve
Unió Europea
 Activitat:

MEMÒRIA D'ACTIVITATS REALITZADES AL CENTRE EUROPA JOVE 2005

Data:

2005

Descripció:

20/01/05 Curs de formació per a informadors del PIDCES de Badalona al Centre Europa Jove
El Centre Europa Jove ha acollit un curs de formació dirigit als informadors i informadores del programa PIDCES, programa d’informació i dinamització als centres de secundària de Badalona. En aquest curs, se’ls hi va informar de les diverses possibilitats de que els joves de Badalona utilitzin el Programa Joventut de la UE per a donar sortida a les seves motivacions.
El Centre Europa Jove ofereix als instituts que ho sol·licitin xerrades sobre mobilitat internacional per a joves.

14/02/05 Les autoritats visiten el Centre Europa Jove El president del Consell Comarcal del Barcelonès, Joan Carles Mas, i l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, van visitar ahir vespre el Centre Europa Jove, ubicat al Centre de Recursos Infanti i Juvenil Rellotge XXI (C. del Rellotge, 21) de Santa Coloma. La visita inaugural també va comptar amb la presència dels regidors de Joventut de Santa Coloma, Raül Moreno, Badalona, Raquel López i Sant Adrià de Besòs, Evelyn Segura, així com d’altres representants polítics del consistori colomenc.

17/02/05 Xerrada "Treballar a l'estranger" En aquesta xerrada exposarem les diverses maneres de treballar a l’estranger. Donarem informacions pràctiques sobre on buscar feina, permisos de treballar, etc. I parlarem de les principals beques per anar a fer pràctiques a l’estranger (Leonardo, Eurodissea, Èpsilon i Lectorats). Tindrem l’ocasió d’escoltar de primera mà alguna d’aquestes experiències. Cal confirmar l'assistència per telèfon.

24/03/05 xerrada sobre mobilitat europea al Centre de Joves La Salut El Centre de Joves La Salut de Badalona va ser l’escenari d’una xerrada sobre mobilitat a Europa impartida pel Centre Europa Jove. Les assessores i informadores del centre van explicar als 12 joves d’entre 14 i 16 anys que van assistir a la xerrada què són els intercanvis, els camps de treball i el voluntariat de curta durada (SVE). A més, la voluntària portuguesa de l’Oficina de Serveis a la Joventut del Consell Comarcal del Barcelonès, la Nina Pereira, va explicar la seva experiència com a voluntària en un país estranger.

15/03/05 Xerrada "Estades solidàries" L'entitat de Santa Coloma Sahbi va presentar les seves estades solidàries amb una xerrada al Centre Europa Jove el passat 15 de març. Creada al 1997, Sahbi col·labora en campanyes d'ajut internacional i fan activitats de solidaritat i cooperació dins el nostre entorn més proper. Les seves estades solidàries les organitzen per a aquest estiu a les ciutats germanes de Jalapa (Nicaragua) i Villa El Salvador (Perú).

17/03/2005 Xerrada informativa “ Treballar al Regne Unit”
Aquesta va ser una xerrada vamés específica pel que fa la destinació. Vam donar informació sobre els recursos que existeixen per anar a treballar de forma temporal, o no, a Anglaterra, Gales, Irlanda o Escòcia. (20h)

13/04/05 Jornada de formació dels Punts Europa Jove de la Xarxa Europa Jove

El Centre Europa Jove ha acollit una Jornada de formació dels Punts Europa Jove de la Xarxa Europa Jove. Els objectius van ser capacitar els Punts Europa Jove de la Xarxa Europa Jove per a la correcta utilització de la xarxa i la derivació de joves i entitats; informar als Punts Europa Jove sobre els recursos existents en el Centre Europa Jove; i formar els Punts Europa Jove en el coneixement bàsic del programa Joventut de la Unió Europea per a la dinamització d'iniciatives de joves i entitats.

21/04/05 Activitats internacionals a l'estiu: intercanvis i camps de treball
Ahir el Centre Europa Jove va presentar en una xerrada les divereses ofertes d'activitats d'estiu organitzades per RAI i SCI Catalunya. També es va presentar la viatgeteca del punt d'informació juvenil del Rellotge XXI.

23/04/05 Xerrada a l'IES Ventura Gasol
El Centre Europa Jove va realitzar una xerrada sobre mobilitat europea a l'IES Ventura Gasol en la seva Setmana Cultural.

18 i 25/04/05 Tres xerrades al IES Can Peixauet de Santa Coloma "Mou-te pel món"
El Centre Europa Jove es va desplaçar el dia 18 d'abril a la 13h i el dia 25 d'abril a la 13h i a les 16:30 al IES Can Peixauet de Santa Coloma de Gramenet per informar als alumnes de 1er i 2n de Batxillerat sobre les diferents opcions de mobilitat juvenil. Els alumnes van poder conèixer els recursos de mobilitat internacional pensats per a ells i experiències d'altres joves que han fet estades de pràctiques, de voluntariat o d'estudi a l'estranger.

28/04/05 Xerrada a l'IES La Pineda "Mou-te pel món"
La voluntària del Centre Europa Jove, Evelyne Pereira, va realitzar una xerrrada el dijous passat en l'IES La Pineda de Badalona, amb alumnes de 1er i 2n de Batxillerat. Els estudiants presents es van mostrar molt interessats en intercanvis i activitats que es poden realitzar aquest estiu i van mostrar també molta curiositat per l'EVS.

19/5/2005 Xerrada al Centre Europa Jove "Treballar a l'estiu a Europa"
En aquesta xerrada varem explicar què cal saber per buscar feina estacional i no quedar-se en l'intent.

19 de maig-15 de juliol Viatgeteca
S'ha obert la Viatgeteca amb la col·laboració del Centre Europa Jove i el Mas Fonollar i CJ Rellotge XXI. Podreu trobar informació pràctica i actualitzada sobre turisme en diferents seccions: Catalunya, Espanya, Europa i el Món.

19-30 de maig del 2005 Exposició " Palestina sota el setge"
Fotografies realitzades per tres fotògrafs durant aquest dos darrers anys (des de l'inici de la segona Intifada) acompanyades de textos de diverses persones que per algun motiu tenen relació amb el conflicte palestino israelià Organitza: Sodepau amb la col.laboració de la Xarxa d'Enllaç amb palestina i la Plataforma per l'Expressió Fotografies: Raül gallego, Oriol Clavera, Guillem Valle Textos:Salah Jamal,Noam Chomsky, Joan Roura, Esteve Soler, Maria Vila, Joana Garcia Grenzer, Fermín Muguruza, Salomon Emergi, Raül Gallego, Alberto Boada, Alex Hinno, Pere Marunyy, abu Moujahed, Parlament Internacional d'Escriptors, Mahmoud Darwish...

6 de juny-22 juliolExposició sobre el Sàhara Occidental "IFIRI, EL VENT CÀLID DE LA COOPERACIÓ" del CNJC” amb textos i fotografies .

26/6/2005 a les 20h Xerrada "Viatjar per Europa amb les butxaques escurades"
En aquesta xerrada volem animar als joves a viatjar i transmetre'ls què no cal tenir molts diners per fer-ho si es coneixen els recursos adequats.També es presentarà la viatjeteca del CIJ Rellotge XXI.

Reunions amb els participants de l’intercanvi del CIJ Rellotge XXI a Sicília (16-28 d'agost)
Dimarts 12 de juliol a les 19:00 Reunió amb els participantses que es van reunir per primera vegada per conèixer-se i veure el video de l'experiència d'un altre grup que també va participar en un intercanvi a aquesta illa italiana.
Dimarts 12 de juliol a les 20h Reunió de pares
Dimecres 13 de juliol a les 19h Quins altres recursos de mobilitat hi ha?
Dimecres 20 de juliol a les 19h Dinàmiques de team-building(coneixement entre els participants, confiança i cooperació)
Dijous 21 a les 19h Què és i què no és un intercanvi. Expectatives, motivacions i pors. Com es munta un intercanvi?
Dilluns 25 i dimecres 28 de juliol Visita per Santa Coloma, Sant Adrià i Badalona gravant un vídeo per portar a Sicília amb els barris on viuen els participants
Dijous 28 de juliol a les 19h , Dinàmiques d’interculturalitat i resolució no violenta de conflictes. Pactar normes durant l’activitat.
26 de setembre a les 19h Reunió d’alumnes dels taller d’italià
26 de setembre a les 20h Reunió d’alumnes dels taller d’anglès
Han assistit 7 alumnes al taller d’italià i 11 alumnes al taller d’anglès i han pactat els horaris i nivell amb la tallerista (la becaria Leonardo Aleksandra Postigan).

Taller gratuit d’italià (primer trimestre, d’octubre-desembre 2005) Horari: Dimarts i dijous de 19-20h Dirigit a joves que vulguin aprendre italià de la mà de dues joves italianes que faran pràctiques al Centre Europa Jove gràcies al programa europeu de pràctiques professionals Leonardo.

Taller gratuit “anglès per a viatgers” (primer trimestre, d’octubre-desembre 2005) Horari:grup 1 dijous de 17-19h Grup 2 divendres de 19-21h Dirigit a entitats juvenils i joves que vulguin viatjar o organitzar projectes europeus.

19 d’octubre a les 19h “Intercanvi a Sicília “ del Centre Europa Jove-RAI-CIJ Rellotge XXI Lloc: Centre Europa Jove

Exposició permanent de fotografies de l’intercanvi a Sicília al Centre Europa Jove a partir del 19 d’octubre

9 de novembre a les 20h presentació de l’intercanvi “Play the world” a Turquia a càrrec del AE Sant Adrià i GJ Singuerlín Lloc: Biblioteca de Sant Adrià

Exposició de fotografies de l’intercanvi “Play the world” a Turquia Lloc: Biblioteca de Sant Adrià Dates:7-14 de novembre 2005

Lloc: Casal de Cultura de Sant Adrià Dates: 16-23 de novembre 2005

Lloc: Casal Cultural Besòs Dates: Del 24 de novembre a l’1 de desembre 2005

Lloc: GJ Singuerlín Dates: 2 de desembre 2005 -8 de gener 2006

29 de novembre: Taller mou-te pel món al IES la Bastida
Assistents: 21 alumnes. S’ha acordat amb la tutora realitzar un segon taller més endavant per parlar d’activitats concretes ofertades per l’estiu 2006. S’han apuntat 5 alumnes al taller d’anglès per a viatgers.

Curs 2005-2006 (setembre 2005-juny 2006)

Sovint els joves i les entitats juvenils no conèixen la totalitat dels recursos sobre mobilitat que existeixen actualment. Per a què aquesta informació arribi més fàcilment als joves de la comarca, el Centre Europa Jove ofereix als instituts de secundària del Barcelonès Nord el taller "Mou-te pel món", dirigit a alumnes de 1er i 2on de Batxillerat, cicles formatius i escoles oficials d'idiomes. Amb aquest taller, els joves coneixeran més d'aprop on trobar la informació necessària si volen treballar, estudiar, fer voluntariat, camps de treball, estades solidàries, etc. a Europa com a la resta del món.
Objectius:
• Donar als joves una àmplia visió sobre les diferents maneres d’anar a l’estranger (viatjar, estudiar, treballar, fer voluntariat, intercanvis, camps de treball, etc.)
• Motivar als joves sobre els avantatges i aprenentatges d’anar a l’estranger.
• Informar als joves sobre els principals recursos per a la mobilitat internacional (beques, SVE, etc.)
• Donar a conèixer als joves dels instituts els recursos que els ofereix el Centre Europa Jove.
Durada:
1h, a convenir amb el IES.
Contingut:
• Introducció: Què és la mobilitat internacional? Per què anar a l’estranger?
• Aprofita l’estiu: Intercanvis de joves, Camps de treball a l’estranger.
• Fer de voluntari en un altre país sense gastar-se ni un euro: SVE de llarga durada.
• Treballar en un altre país. Treballar a l’estiu. Beques de pràctiques.
• Preguntes
El taller és actiu i es fa participar als alumnes perquè exposin els seus dubtes i inquietuds personals respecte la mobilitat europea.
Els instituts interessats a rebre aquest taller gratuït han concertar-lo amb el Centre Europa Jove (c. Rellotge, 21. Santa Coloma de Gramenet. Dill. a div. de 17 a 20 h. Tel. 93 392 10 46).


Valoració:Fotos: https://barcelonesjove.net/fotos/albums/userpics/thumb_canpeixauet1.jpg©2002 - 2007 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona