Recursos per a joves
Recursos per a entitats juvenils
Voler es poder
Consultes online
Consultes online
 
Serveis Comarcals
 
Tallers d'Emancipació Juvenil
Centre Europa Jove
CIREJ Emancipació Juvenil
Borses Joves d´Habitatge Barcelonès
Borsa Jove d´habitatge per compartir
 
Centres de Recursos per a Joves
 
Centre de Recursos per a la Formació i l´ocupació del Barcelonès Nord
Centre de Recursos Joves i Habitatge
Centre de Recursos Europeus per a Joves
 
 
impulsa:

Consell Comarcal del Barcelonèscol·labora:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Ajuntament Hospitalet
Ajuntament Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament Sant Adrià de Besòs
Generalitat de Catalunya
injuve
Unió Europea
 Activitat:

MEMÒRIA D'ACTIVITATS REALITZADES EL 2006

Data:

2006

Descripció:

19/1/2006 Taller Mou-te pel mуn amb alumnes del cicle formatiu de grau superior d'Integraciу de la Bastida
Divuit alumnes de primer del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Integraciу Social del IES La Bastida de Santa Coloma de Gramenet van participar al taller Mou-te pel mуn realitzat al Centre Europa Jove el passat dijous dia 19 de gener a les 18h de la tarda.
Els temes que mйs han interessat a les alumnes han estat els intercanvis, les beques de prаctiques professionals i, sobretot, el voluntariat europeu. El SVE ha interessat molt perquи la possibilitat de fer de voluntaries rebent un finanзament europeu que cobreix l'allotjament, el viatge, la manutenciу,diners de butxaca,etc.obra la porta a les alumnes d'integraciу social a posar en prаctica els coneixements que han aprиs per a gaudir d'una experiиncia en l'аmbit social.br> Totes les participants del taller han deixat les seves dades per tal de rebre el e-butlletн que edita el Centre Europa Jove i aixн poder seguir informades de totes les activitats i oportunitats de mobilitat europea al seu abast.

7/2/2006 Taller Mou-te pel mуn al IES Ventura Gasol de Badalona
El Centre Europa Jove va participar a les jornades cultuarls explicant els recursos que del Centre Europa Jove informa tant a joves de Badalona, com de Santa Coloma ,com de Sant Adriа del Besтs.
Aquest taller, ofertat a tots els instituts de secundаria del Barcelonиs Nord, ensenya als joves a on informar-se i en quи consisteixen les diferents opcions de mobilitat per estudiar, treballar o fer voluntariat a Europa.
A partir d'un article que parla de l'experiиncia personal de quatre noies del Barcelonиs Nord que ja han probat l'experiиncia a l'estranger es fa una presentaciу de:
- Beca Leonardo i Eurodissea per fer prаctiques professionals a Europa
- Beca Erasmus per estudiar a una universitat a Europa
- Intercanvis (programa JOventut) per fer una activitat internacional de 10-12 dies, durant l'estiu principalment
- SErvei de Voluntariat Europeu (programa Joventut) per col.alborar entre 6 mesos-1 any amb una entitat a Europa com a voluntari/a

09/02/2006 Dos tallers Mou-te pel mуn al IES Ramon Berenguer de Santa Coloma de Gramenet
24 de Gener 1er de Batxillerat (3 classes)
9 de febrer 2on de Batxillerat
76 alumnes de les tres classes de 1er de Batxillerat i 40 de 2on de Batxillerat van participar en aquesta activitat realitzada al propi institut en horari de tutoria a la sala d'actes de l'institut. L'activitat, que es porta realitzant des del curs 2004-2005, persegueix els segьetns objectius:
• Donar als joves una аmplia visiу sobre les diferents maneres d’anar a l’estranger (viatjar, estudiar, treballar, fer voluntariat, intercanvis, camps de treball, etc.)
• Motivar als joves sobre els avantatges i aprenentatges d’anar a l’estranger.
• Informar als joves sobre els principals recursos per a la mobilitat internacional (beques, SVE, etc.)
• Donar a conиixer als joves dels instituts els recursos que els ofereix el Centre Europa Jove.

13,14,15 febrer 2005 : 3 tallers "Mou-te pel mуn" al IES Juliа Minguell de Badalona
dilluns 13 de febrer a les 14h amb Segon de Batxillerat
dimarts 14 de febrer a les 10:30h amb Primer de Batxillerat A
dimecres 15 de febrer a les 12h amb Primer de Batxillerat B
El Centre Europa Jove va realitzar tres tallers amb alumnes de batxillerat per tal de donar a conиixer les opcions que tenen al seu abast per estudiar, treballar i participar a Europa.
Van participar uns 60 alumnes que , en general, van quedar satisfets amb el taller. El tema que mйs els va interessar van ser els intercanvis perquи йs l'activitat que poden accedir-hi a partir de 15 anys i poden anar-hi a l'estiu.
La Sнlvia Jimйnez, tutora de 1er de batxillerat A, creu que "la informaciу йs ъtil i adequada pels seus alumnes perquи йs una manera que sapiguen que existeix la informaciу encara que triguin 2 o 3 anys en fer-la servir". La majoria dels alumnes van deixar la seva direcciу electrтnica al Centre Europa Jove per rebre el butlletн electrтnic i seguir informats de les activitats.

6/04/2006 Taller Mou-te pel mуn al IES Pompeu Fabra a les 16h
44 alumnes de cicles formatius tиcnics de l'IES Pompeu Fabra de Badalona van participar al Taller "Mou-te pel mуn" que ofereix el Centre Europa Jove a tots els centres de secundаria del Barcelonйs Nord. Aquests tallers serveixen per donar a conиixer als joves del Barcelonиs els recursos de mobilitat europea que tenen al seu abast.

"Taller d'anglиs per viatgers" al Centre Europa Jove
Lloc: c/Rellotge 21 Santa Coloma de Gramenet
Horari: dimarts i dijous de 18-19h
Dates: 28 de marз-11 de maig
Nivell : iniciaciу
Participants: joves entre 15-30 anys i membres d’entitats juvenils

""Taller d'italiа per viatgers" al Centre Europa Jove Lloc: c/Rellotge 21 Santa Coloma de Gramenet
Horari: dimarts i dijous de 19-20h
Dates: 22 de marз – 27 de juliol
Nivell : iniciaciу
Participants: joves entre 15-30 anys i membres d’entitats juvenils

Trobada d’entitats del projecte “Voler йs poder”
Dia : 25 d’abril a les 19h
Lloc: Centre Europa Jove
El passat dimarts 25 d’abril a les 19h al Centre Europa Jove va acollir una trobada d’entitats del territori del Barcelonиs Nord que estan realitzant o han realitzat projectes d’iniciatives juvenils en el marc del Programa Joventut de la Comissiу Europea.
Les diferents entitats presents a l’acte van poder explicar els seus projectes, intercanviar bones prаctiques i comentar possibles dubtes.
La trobada s’emmarca dins del projecte “Voler йs Poder” que enguany estа portant a terme el Centre Europa Jove i que tй com a objectiu la promociу dels projectes d’Acciу 3 del Programa Joventut (projectes d’iniciatives juvenils) que consisteixen en la realitzaciу d’un projecte local o en xarxa autogestionat per joves. La prioritat de la Comissiу sуn els projectes realitzats per joves amb menys oportunitats, que poden arribar a rebre un finanзament de 10.000Ђ
Una de les entitats participants va ser la Rotllana de Badalona, que a mйs de presentar una iniciativa local va exposar la seva iniciativa en xarxa, primer projecte d’aquest tipus al territori, i quи consisteix en una iniciativa de suport als nens del carrer de Romania. L’associaciу la Mussara del barri de Sant Crist de Badalona va presentar el seu projecte de promociу de la lectura, en el marc del qual s’ inaugurarа en breu la biblioteca participativa Inkieta. Tambй l’Ateneu de Sant Roc (Badalona) va ser-hi present i va explicar el projecte que tot just acaba d’engegar i que pretйn fomentar lґъs del carrer com a espai educatiu. Altre projecte exposat va sel el “Patalupo” que tй com a grup promotor a 5 joves del Casal Juvenil de la Mina i que encara estа pendent d’aprovaciу per part de l’Instituto de la Juventud. Aquest projecte persegueix la inclusiу social del nens del barri de la Mina a travйs del futbol. Membres del Centre Rellotge XXI i el CRJ Mas Fonollar de Santa Coloma i Gramenet tambй van participar-hi a la trobada.

Jornada del Dia d’Europa
Dia: 9 de maig
Lloc: CRJ Mas Fonollar (carrer Sant Jeroni 1 3 , Santa Coloma de Gramenet )

Taula informativa sobre activitats internacionals d’estiu
Hora: 17-19h
Informaciу sobre quins intercanvis,camps de treball, estades solidaries et pots apuntar per fer aquest estiu una experiиncia a l’estranger.

Xerrada sobre “Viatjar per Itаlia” a cаrrec de Valerio Calvino, becari italiа del Centre Europa Jove
Hora: 19h
Valerio ens ha explicat quins sуn els racons d’Itаlia que un no pot perdre’s si viatja per Itаlia, quи hi ha de cert o fals en els estereotips que tenim sobre els italians i quins sуn els estereotips que tenen els italians sobre els espanyols. Tambй ens ha explicat divertits malentesos lingьнstics i diferиncies culturals.


Formaciу lingьнstica en anglиs per joves de Sve de curta durada
Dates: dijous i divendres de 18-20h de maig i juny
La voluntaria europea Helga ha estat fent taller bаsic d’anglиs , introducciу a la cultura britаnica , qьestions prаctiques per viure al Regne Unit i drets i deures dels voluntaris europeus.


Xerrada sobre “Viatjar per Portugal” a cаrrec de Helga Maria Ferreira de Abreu
Dia i hora: 13 de juny del 2006 a les 20h
Lloc: Casal de Cultura de Sant Adriа ( c. Del Carme, nъm. 22)
La voluntаria portuguesa que col·labora al Centre Europa Jove ha explicat quи hi ha d’interessant al seu paнs per visitar, ha donat consells prаctics per organtizar el viatge i ha passat un video sobre el paнs. Han assistit tots els alumnes del taller de Portguиs per viatgers.

Exposiciу “La nova Europa” del Patronat Catalа Pro Europa
Dates: 19-23 de juny al Centre Europa Jove
Aquesta exposiciу del Patronat Catalа Pro Europa mostra un mapa d'Europa amb la incoporaciу dels diferents paпsos i serveix per commemorar el XXи aniversari de l'adhesiу d'Espanya a la UE.
Lloc de l'exposiciу: Centre Europa Jove
c/Rellotge 21 Santa Coloma de Gramenet

Xerrada “Treballar a l’estiu a Europa”
Dia i hora: dijous 22 de juny del 2006 a les 20h
Lloc: Centre Europa Jove

Ignaguraciу de l’exposiciу del projecte d’iniciativa juvenil en xarxa “Dignitat i Ciutadania europea per a tots”
Dia i hora: 15 de juny a les 19h
Projecte impulsat per l’associaciу juvenil la Rotllana conjuntament amb joves de Timisoara (Romania).L’exposiciу, presentada per dues membres de La Rotllana i una representant del grup de Romania, va donar a conиixer les activitats realitzades durant el projecte, que ha tingut com a objectiu, per una banda, la conscienciaciу ciutadana sobre els nens/es de carrer, i dedica una part a explicar el procйs d’integraciу europea, el teixit associatiu juvenil a ambdуs paпsos i les possibilitat que ofereix Europa per a engegar iniciatives juvenils, entre d’altres.

Taller de portuguиs per viatgers
Dates i horari: dimarts de 20-21:30
Lloc: Casal de Cultura de Sant Adriа
Els tallers van adreзat a gent jove entre 15-30 anys i el nivell dels tallers serа d'iniciaciу i es farа иmfasi en l'expressiу oral. El curs йs gratuпt .

Xerrada “Viatjar per Europa a l’estiu amb les butxaques escurades”
Dia i hora: dijous 6 de juliol del 2006 a les 20h
Lloc: c. Rellotge, nъm.21 Santa Coloma de Gramenet

Representaciу artнstica al carrer a Sant Adriа del Besтs
Els participants de Grиcia, Polтnia, Turquia i Sant Adriа de l’intercanvi promogut per l’Agrupament Escolta de Sant Adriа faran una performance al carrer com a resultat final dels tallers artнstics que hauran realitzat durant 7 dies d’intercanvi juvenil “En el camino del arte”
Dia i hora: diumenge 9 de juliol 2006 a les 19:30h
Lloc: Plaзa Maria Grau de Sant Adriа de Besтs

Taller “com puc muntar un intercanvi juvenil amb la meva entitat?
Dia: 10 de juliol a les 19h
Lloc : Biblioteca de Sant Adriа (sala d’exposicions) al c. Ricart , nъm. 2-4 Sant Adriа de Besтs Tel. 93.4620378
El darrer dia de l’intercanvi juvenil “en el camino del arte” , l’Agrupament Escolta de Sant Adriа convida a totes les entitats de Sant Adriа a participar en aquest taller a cаrrec del Centre Europa Jove que ha donat suport tиcnic en l’organitzaciу d’aquest intercanvi. Els tallers van adreзat a gent jove entre 15-30 anys i el nivell dels tallers serа d'iniciaciу i es farа иmfasi en l'expressiу oral. El curs йs gratuпt .Es donarа un certificat d’aprofitament del curs als participants que hagin assistit al 80% de les classes.
lloc: c. Rellotge, nъm. 21 Santa Coloma de Gramenet
Inscripcions: al Centre Europa Jove del 15 de maig al 16 de juny. 26 de juny al 31 de juliol del 2006 (dilluns de 19:30-21:30)

Valoració:Fotos:©2002 - 2007 Consell Comarcal del Barcelonès        
Avís Legal

Creació i disseny pàgina web - Tucan I.T.
inici contactar Santa Coloma Barcelona Badalona