Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia

Fer el currículum

El currículum és un resum de les teves dades personals, acadèmiques, professionals i d’altres informacions que puguin ser rellevants. S’ha d’adjuntar sempre que enviïs una sol·licitud per demanar feina. Hauràs de fer tants currículums com diferents llocs de treball et vulguis presentar. Si n’has de fer molts, les fotocòpies han de ser tan netes com sigui possible i la signatura ha de ser sempre original, mai fotocopiada. L’estil del currículum ha de ser senzill, clar i veraç. No et perdis en divagacions o detalls secundaris. D’altra banda, tingues en compte que dir mentides -o falses veritats- no ajuda. Al final sempre es descobreixen i pots perdre tota la credibilitat. L’extensió dependrà del teu historial acadèmic i professional però, en tot cas, és aconsellable que no superi els dos folis.

L’estructura del currículum pot ser la següent:

· Objectiu professional: feina que vols aconseguir.

· Dades personals: nom i cognoms, lloc i data de naixement, DNI, adreça i número de telèfon.

· Formació: estudis reglats (tots els estudis realitzats dins el sistema educatiu, amb la data d’inici i la d’acabament i la titulació obtinguda) i estudis no reglats (tots els cursos, seminaris i formació extraescolar que hagis fet)

· Idiomes: idiomes que coneguis especificant quin nivell (oral, escrit, parlat)

· Experiència professional: totes les experiències que hagis realitzat a nivell pràctic, remunerades o no. Has d’indicar les dates d’inici i d’acabament, les tasques desenvolupades, els temes en què vas adquirir experiència, el motiu de la baixa i el nom d’aquelles persones que et puguin avalar. Si t’ho demanen, adjunta-hi tots aquells documents que acreditin tot allò que esmentes en el currículum.

· Altres aspectes: hi ha una sèrie d’apartats que es poden incloure en el currículum com són les afeccions, la situació laboral, les pretensions econòmiques -només en cas de tenir feina-, la disponibilitat per viatjar, el carnet de conduir, etc. No t’oblidis de descriure’t una mica i digues si ets emprenedor, organitzat, discret... No et faci vergonya -i tampoc exageris-, tan sols es tracta que es fixin en tu per alguna qualitat que els interessi.


Quan relatis la teva experiència professional o la teva formació pots fer-ho en ordre descendent, indicant al principi la feina o els estudis actuals i progressivament els realitzats anteriorment.


En el rerafons d’elaborar una carta de sol·licitud o un currículum hi ha una idea que has de tenir present: l’interès, l’eficàcia i la imatge que mostris en aquestes tasques pot ser un indicador de l’actitud que mostraràs després en el teu treball.

Tant si vols fer el currículum com la carta de sol·licitud pots anar a entitats especialitzades o be anar a qualsevol punt d’informació juvenil de la comarca on rebràs tot l’assessorament que et cal. 

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 7.12.2010

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove