Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Diccionari de l'Habitatge

I

IBI: Impost de Béns i Immobles. Grava el valor de l’immoble. El recapta l’ajuntament del municipi on està ubicat l’habitatge.

Índex de referència: Determinats valors del mercat financer que s'utilitzen per les revisions del tipus d'interès dels préstecs a tipus variable.

Ingressos familiars: La quantia d'ingressos de la unitat familiar o unitat de convivència dels sol•licitants dels habitatges i dels ajuts, que es pren com a referència per poder ser-ne beneficiari i per determinar les quanties que s'han de percebre. Els ingressos familiars s'han de ponderar per tal d'obtenir una relació més justa entre els ingressos reals dels sol•licitants, la composició familiar i la situació geogràfica dels habitatges.

Interès: Quantitat pagada com remuneració per la disposició d’una suma de diners que es pren prestada.

Interès de demora: Percentatge addicional que es cobra sobre les quotes impagades d'un préstec que són proporcionals als dies de demora en el pagament.

IPC: Índex de preus al consum. Serveix per avaluar l'increment en els costos. En els primers cinc anys d'un contracte de lloguer, és l'índex pel qual s'actualitza anualment el contracte de lloguer. Passats cinc anys, es fa d'acord amb el que s'hagi pactat en el contracte.

IPREM: Indicador públic de renda d'efectes múltiples. Índex de referència que fixa anualment l'Estat. Equival a l'antic salari mínim interprofessional.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 8.04.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove