Esdeveniment de l'agenda

Intercanvi juvenil per a menors d'edat a Itàlia

Temàtica activitat del calendari: Europa, Intercanvis juvenils, Mobilitat Europea
Tipus entrada al calendari: Joventut
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del dissabte 20 de juliol de 2019 al dijous 1 de agost de 2019
Dates d'inscripció
Del dimarts 2 de juliol de 2019 al dilluns 8 de juliol de 2019
Descripció

La Víbria Intercultural busca participants i un/una cap de grup per a l'intercanvi juvenil "DO IT YOURSELF!" a Itàlia, del 20 de juliol a l'1 d'agost!

On: Parco dei Crisciuni, Valsinni, Itàlia

Quan: Del 20 de juliol a l’1 d’agost de 2019

Qui pot participar? Joves de 16 a 20 anys. En total hi participaran  joves provinents de 3 països diferents: Itàlia, Alemanya i Espanya. La Víbria seleccionarà 8 participants + 2 leaders.

Temàtica Amb l’intercanvi “Do It Yourself” volem sensibilitzar als participants sobre les possibilitats i els avantatges de crear nosaltres mateixos allò que necessitem per viure. Avui dia estem acostumats a comprar tot el que necessitem, des de menjar fins a roba, fins a productes per a neteja i higiene, i totes les eines i objectes d’ús diari. El consum desmesurat té un impacte negatiu sobre el planeta i indirectament sobre la nostra salut. En primer lloc produïm una quantitat enorme de residus i envasos. En segon lloc, tenim poc control sobre el que consumim, ja siguin aliments, detergents o cosmètics: en molts casos no sabrem d’on venen o el que hi ha dins, quines substàncies químiques tòxiques acabaran en els nostres estómacs o absorbirà la nostra pell. Si volem controlar tots aquests efectes secundaris, una possible solució és l’autoproducció.

El tema de l’intercanvi “Fes-ho tu mateix!” és per tant l’autoproducció dels aliments, detergents, jocs i tot allò que es pot fer al poble ecològic “Parco dei Crisciuni “, a Valsinni a la província de Matera, un espai immers en la natura creat amb respecte pel medi ambient i amb un centre experimental de sostenibilitat ambiental.

El tema transversal de l’intercanvi és també la reflexió sobre estils de vida i consum. Les activitats tenen com a objectiu comparar diferents estils de vida, destacant com aquests influeixen en el consum diari, tenen un impacte sobre l’entorn i les possibilitats d’estils de vida més saludables.

Durant el projecte també es treballarà sobre la ciutadania europea i com viu cada cultura maneres similars i diferents, de manera que les bones pràctiques es puguin transmetre entre les comunitats.

Durant l’intercanvi s’organitzarà una visita a Matera, Capital europea de la cultura 2019, on serem els convidats del “Silence Academy “, un projecte innovador de la Cooperativa Social Il Sicomoro, que produeix eines i roba amb materials reciclats, donant feina a joves refugiats i procedents de diferents grups ètnics. S’organitzaran molts moments col·lectius en els quals els i les joves poden intercanviar experiències i informació sobre els seus països d’origen i la seva cultura, alimentació, música i passions per aprendre les unes de les altres i enriquir-se mútuament. També hi haurà un viatge al mar a la costa jònica.

Objectius

Tenir més coneixement sobre el medi ambient, l’educació ambiental i el desenvolupament sostenible
Promoure i implementar bones pràctiques mediambientals
Promoure el consum conscient i l’esperit crític

Important!
La selecció de les participants es basarà en la motivació per a aquest projecte específic i l’interès en el tema. Si us plau, sigues concret en descriure els teus motius de participació en el formulari.

Per qualsevol dubte, envia un e-mail a info@vibria.org

Més info: https://vibria.org/do-it-yourself-italia/

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 2.07.2019
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove