Esdeveniment de l'agenda

Programa Mobilitat SICUE: fes les maletes per estudiar a una altra universitat espanyola

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Tags: estudiants, universitat
Temàtica activitat del calendari: Programa mobilitat SICUE
Organitza: Altres
Tipus entrada al calendari: Altres
Dates de realització
Del dilluns 3 de setembre de 2018 al divendres 28 de juny de 2019
Dates d'inscripció
Del dimarts 13 de febrer de 2018 al dimarts 13 de març de 2018
Descripció

Si vols realitzar part dels teus estudis de grau a una altra universitat espanyola és el moment de sol·licitar-ho.

Estudiar un curs dels teus estudis de grau a una altra universitat espanyola no solament suposa l'adequació del teu perfil curricular, sinó també l'experiència de conèixer com funciona un altre centre universitari diferent al teu. És, a més, una oportunitat única per experimentar els aspectes docents, socials i culturals de la ciutat d'acolliment, amb garanties de reconeixement acadèmic.

El Programa Sistema d'Intercanvi entre Centres Universitaris Espanyols (SICUE) del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport és el que ho fa possible.

Per poder sol·licitar plaça cal:

  • ser estudiant de grau i tenir superats un mínim de 45 crèdits a 30 de setembre de 2017,
  • així estar matriculat en almenys 30 crèdits més.

Si estàs interessat pots presentar la teva sol·licitud des d'avui fins al proper 13 de març:

A la pàgina web de la Universitat Complutense de Madrid consulta la convocatòria, així com la relació de places ofertes per aquest centre per 2018-2019.

Tal com recull la Universitat de Granada, la durada de l'estada a la universitat de destinació tindrà:

  • una durada mínima de mig curs i màxima de curs complet.
  • Per estudiar un curs complet fa falta cursar un mínim de 45 crèdits, mentre que per a mig curs es requereix un mínim de 24 crèdits. En aquells casos en què a l'estudiant li restin per finalitzar els seus estudis menys crèdits que el mínim exigit podrà optar a l'intercanvi si compleix la resta de requisits.

Només s'admet triar fins a un màxim de tres universitats per ordre de preferència i l'elecció dels estudiants es durà a terme en funció de la nota mitjana de les qualificacions obtingudes fins al 30 de setembre de 2017.

A la Universitat de Màlaga les sol·licituds es presentaran en el registre general de la universitat, bé en el Pavelló de Govern, a El Ejido, o en l'aulari Sever Ochoa (Teatinos). A la web del centre es poden trobar respostes a les preguntes més freqüents de la convocatòria d'aquest any.

Per la seva banda, a la Universitat de Salamanca es recorda que tant per a la realització del treball de finalització de Grau com per a les pràctiques externes l'estudiant haurà de posar-se en contacte amb el coordinador de la universitat de destinació. El programa de mobilitat SICUE no inclou els plans d'estudi de màster i de doctorat. Així mateix, es podrà incloure en l'acord acadèmic, com a màxim, una assignatura qualificada com a suspesa en l'autoritat, sempre que el coordinador ho autoritzi.

Cal recordar que per participar en aquest programa de mobilitat la teva universitat ha de tenir signat un conveni amb un altre centre. Aquests acords bilaterals són els que determinen les titulacions, els mesos d'intercanvi i el nombre màxim d'estudiants a intercanviar recíprocament.

A la web de la Universitat de Barcelona s'especifica que la resolució es farà pública el 27 d'abril, encara que les reclamacions poden fer-se fins al 14 de maig.

Per la seva banda, la Universitat de Múrcia ha anunciat un total d'1.318 places per al programa Sicue i ha organitzat jornades informatives als seus diferents centres que es realitzaran a partir del 19 de febrer.

TOTA LA INFO AQUÍ

Informació complementària
Públic objectiu: 

DATES DE REALITZACIÓ ORIENTATIVES. CONSULTEU ENTITAT ORGANITZADORA.


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 14.02.2018
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove