Esdeveniment de l'agenda

SVE a Itàlia, Inclusió social (diferents projectes)

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: Drets, Igualtat, SVE, dones, migració
Tags: dones, drets, igualtat
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del dimecres 6 de setembre de 2017 al dilluns 31 de desembre de 2018
Dates d'inscripció
Del dimecres 6 de setembre de 2017 al diumenge 10 de setembre de 2017
Descripció

L'associació Mundus busca voluntaris/ies per a diferents projectes de SVE a Itàlia.

Temàtica: Inclusió Social
Organització d'acollida: Cooperativa Alce Nero
Lloc: Màntua, Itàlia
Dates: 01/02/2018 - 01/12/2019
Durada: 9 mesos
Nombre de places: 5
Data límit: 10 de Setembre
Tipus Projecto: EVS long term

1) SVE a ALCE NERO

Des de 2014, la Cooperativa Alce Nero participa a projectes de migració i recepció per a persones que sol·liciten protecció internacional gestionant 8 comunitats, als afores de Mantova, amb adults, menors solters, solters amb fills/parelles.
En aquest voluntariat participaràs a l'àrea dels migrants promovent activitats de protecció internacional mitjançant la gestió de tots els aspectes de l'habitatge, la vida quotidiana, els aspectes legals, la cura dels nens acollits, l'alfabetització i altres activitats de suport.

Aquest voluntariat serà entre el 5 de febrer fins al 5 de novembre de 2018 (9 mesos).

2) SVE a Cooperativa Poiesis

En la Cooperativa Poiesis els voluntaris estaran en 2 activitats diferents:
1. DAY CENTER, on estan amb els menors, de 12 a 18 anys, ajudant-los a superar els seus problemes personals o familiars, facilitant la seva integració al territori.
2. COMUNITAT, es dirigeix únicament a noies menors d'edat, denunciades per decret judicial, de 12 a 18 anys, que permanentment viuen en la Comunitat i de vegades visiten a la seva família durant el cap de setmana.
En general, el paper del voluntari serà de suport als menors durant les seves tasques, organitzant tallers, facilitant les activitats de socialització i integració dins i fora dels centres, per ajudar als educadors durant els moments quotidians (el que significa també supervisió durant els menjars).

Aquest voluntariat serà entre el 5 de març de 2018 fins al 5 de març de 2019 (12 mesos).

3) SVE a Casa della Rosa

Casa della Rosa és un centre d'acolliment residencial, dirigit a dones majors, amb o sense fills, en situacions difícils.
La casa és capaç d'acomodar a 20 persones (dones amb els seus fills) en 10 habitacions equipades amb bany. Les àrees comunes inclouen, a més de les habitacions de cuina i servei, un menjador, una sala de jocs per a nens, una estada d'oci i una petita sala de taller. Les dones allotjades contribueixen a la gestió de la casa col·laborant, al seu torn, en la preparació dels menjars i la neteja dels ambients.
Dins de la casa hi ha un equip de quatre educadors, juntament amb un grup de voluntaris especialment. Després d'un primer període d'adaptació, el voluntari ajudarà a les dones necessitades amb o sense fills i rebrà progressivament una visió general de tota la gamma d'activitats de l'organització amfitriona.

Aquest voluntariat serà entre el 5 de febrer fins al 5 de novembre de 2018 (9 mesos).

4) SVE a Cascina Goliarda

A Cascina Goliarda el/la voluntari/a estarà involucrat en les activitats de Cascina Goliarda, un hostal en Curtatone, prop de Mantova, administrat per Cooperativa La.co.sa, que empren personal amb problemes psicològics reportats pel Departament de Salut Mental de l'Hospital Carlo Poma.
L'edifici està compost per 6 habitacions i una cuina comuna per al desdejuni/esmorzo/sopar, i pot albergar 24 clients.
Els voluntaris recolzaran als coordinadors amb les activitats de front-office, back-office, reserva, recepció, manteniment de jardins i galliners, supervisió d'habitacions i col·laboració amb el personal compost per usuaris del Departament de Salut Mental.
Les activitats es divideixen en la setmana de dilluns a divendres, però de vegades es proporcionen activitats en el cap de setmana i en aquest cas el voluntari pot descansar en els dies després del cap de setmana.​

Aquest voluntariat serà entre el 5 de març fins al 5 de novembre de 2018 (8 mesos).

5) SVE a Cooperativa La.co.sa

A partir de 2015 la Cooperativa La.co.Sa participa en projectes de migració i recepció de persones que sol·liciten protecció internacional, en particular, compta amb una comunitat d'acolliment i alguns allotjaments de cohabitació de migrants als afores de Mantova, on alberga famílies amb nens, dones solteres i homes sols. El projecte tracta de recolzar en els aspectes de la vida quotidiana dels migrants, amb l'objectiu de fer-los independents, a diferents nivells, promovent el benestar, difondre la cultura d'integració i de participació i prevenir, en la mesura del possible, situacions de marginació, l'aïllament, la desviació i el conflicte, també recolzant-los en el seu camí legal sol·licitant asil.
Des de l'àrea de migrants el voluntari promourà activitats per a la protecció internacional mitjançant la gestió de tots els aspectes de l'habitatge, la vida quotidiana dels convidats, els aspectes legals, la cura dels nens acollits, l'alfabetització i altres activitats de suport​.

Aquest voluntariat serà entre el 4 d'abril fins al 4 de desembre de 2018

 

Inscripcions:

Si t'interessa aquest projecte de l'entitat Mundus, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.

ATENCIÓ: els terminis d'inscripció són orientatius. El procés de selecció es tancarà quan s'hagin rebut les candidatures necessàries.

Més informació: http://www.asociacionmundus.com/evs-alce-nero/


Etiquetes: , ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 6.09.2017
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove