Esdeveniment de l'agenda

Voluntariat europeu a Alemanya, a diferents llars d'infants

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Tags: Voluntariat a l'estranger, educació
Temàtica activitat del calendari: Educació, voluntariat a l'estranger
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del dimarts 1 de octubre de 2019 al dimecres 30 de setembre de 2020
Dates d'inscripció
Del divendres 22 de març de 2019 al dimecres 15 de maig de 2019
Descripció

L'associació Mundus busca 6 voluntaris/àries per a unir-se a una de les sis llars d'infants de la ciutat de Karlsruhe, Alemanya. Es tracta d'un voluntariat coordinat per AWO, una organització de serveis a la comunitat (joventut, infància, persones majors) que coordina activitats en tots aquests àmbits a través de centres de dia, residències, activitats per a la comunitat, a través de l'educació no formal, així com tallers i trobades interculturals.

Tots els projectes es duran a terme en una de les sis llars d'infants. Cada voluntari/ària donarà suport diari a l'equip educatiu de cada centre, implementant activitats pedagògiques a través de l'art, les activitats al temps lliure, la música, la ciència i el teatre. Les persones seleccionades ajudaran també en la cura dels/de les nens/es, així com la preparació dels menjars i la recollida.

A més de formar part dels Kita (llars d'infants) el grup de persones voluntàries donarà suport a AWO, l'organització coordinadora, ajudant a implementar activitats interculturals a Karlsruhe, com el projecte Livin Culture Project.

  • Kita am Hydnplatz: És una llar d'infants bilingüe francesa/alemanya per a nens/es entre 1 i 6 anys. El centre compta amb 60 places i la seva activitat diària és de 7 a 17.30h. És indispensable tenir un bon nivell de francès per a formar part d'aquest voluntariat.
  • Kita Polyglott: es tracta d'una llar d'infants bilingüe anglès/alemany i francès/alemany que atén nen/es des dels 2 mesos fins als 3 anys i mig. Compta amb 40 places i el seu horari és de 7 a 17.30h de dilluns a divendres. Es requereix un bon nivell d'anglès o francès.
  • Kita Krone: és un centre amb 50 places per a nens/es d'1 a 6 anys i amb un horari de 6.30h a 17h.
  • Kita Monelli: aquesta guarderia compta amb espai per a 40 nens/as de 3 a 6 anys i obre les seves portes de dilluns a divendres de 6.30h a 17h.
  • Kita SieKids Vila Pusteblume: és una llar d'infants bilingüe francès/alemany amb places per a 83 nens/es dividits per grups d'edat entre els 6 mesos i els 6 anys. El seu horari és de 7h a 17.30h. Es requereix un nivell alt de francès.
  • Kita am WeiherWald: és una guarderia que atén nens/es tant amb discapacitat com sense discapacitat per a fomentar un espai de convivència comuna des d'un edat primerenca. La persona voluntària haurà de tenir interès en l'àmbit de la inclusió social i el desenvolupament de persones amb discapacitat. Els/les nens/es tenen entre 1 i 6 anys.

Perfil de la persona voluntària
Per a participar en el programa has de tenir entre 18 i 30 anys abans de l'inici del projecte. El perfil òptim per a rebre una plaça del Cos Europeu de Solidaritat (CES) és el d'una persona responsable, motivada, tolerant, flexible i amb capacitat per a treballar en equip i conviure amb persones de diferents cultures.

Per a aquest projecte, és necessària una base d'alemany per a poder comunicar-te al principi. Com a extres: que t'interessi l'educació infantil, l'educació no formal, tinguis iniciativa i ganes de conèixer la cultura alemanya i les altres cultures que t'envoltaran.

 

Inscripcions:

Si t'interessa aquest projecte de l'entitat Mundus, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.

ATENCIÓ: els terminis d'inscripció són orientatius. El procés de selecció es tancarà quan s'hagin rebut les candidatures necessàries.


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 22.03.2019
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove