Esdeveniment de l'agenda

Voluntariat europeu a França, participació democràtica, gestió cultural, educació, atenció a persones amb dependència

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: Oferta de treball a l'estranger
Tags: Voluntariat a l'estranger
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del diumenge 1 de setembre de 2019 al dimarts 30 de juny de 2020
Dates d'inscripció
Del dimecres 17 de abril de 2019 al dimarts 30 de abril de 2019
Descripció

L'associació Mundus ofereix 12 places de voluntariat per a joves de 18 i 30 anys i amb residència a Espanya per a participar en els projectes de voluntariat a la ciutats de Pau, Baiona i Hendaia (França), coordinats per l'organització Pistes Solidaires. Els projectes tenen una durada d'entre 10 i 12 mesos (entre agost i setembre de 2019) i inclouen temàtiques com: ciutadania i participació democràtica, gestió cultural, joventut, educació i temps lliure, i atenció a persones amb dependència.

L'organització francesa Pistes Solidaires és una entitat que té l'objectiu de promoure la mobilitat internacional a través dels programes europeus. 

Per a aquests projectes concretament, no s'ha d'utilitzar el formulari de Mundus. Heu d'emplenar directament el formulari adjunt al final de l'oferta i Mundus serà la teva organització d'enviament una vegada seleccionat/da.

1. International Relations Office - Universitat de Pau
Dates: 28/08/19 - 30/06/2020, 1 plaça

El/la voluntari/ària donarà suport a l'oficina de relacions internacionals de la universitat acollint els nous estudiants que arriben d'Erasmus a l'inici del curs i al gener. El seu rol serà el d'ajudar les persones nouvingudes a realitzar tràmits i ésser el seu contacte entre la universitat i ells/elles. Participaràs en l'organització d'activitats en l'Erasmus Student Network (ESN) i donaràs suport administratiu en l'oficina.

Allotjament: la persona voluntària s'allotjarà al campus universitari en un estudi individual. Rebrà diners de butxaca per al menjar i el transport local i podrà participar en classes de francès dues vegades per setmana a la mateixa universitat.

Perfil: busquen a una persona que li interessin les relacions internacionals, les activitats interculturals i l'organització d'esdeveniments. Es requereix el coneixement d'una base de francès i anglès.

Inscriu-te aquí!

2. Animació sociocultural al College Pierre Emmanuel (Pau)
Dates: 9/09/19 - 5/07/20 - 2 places

El College Pierre Emmanuel de Pau (França), és un centre educatiu residencial dirigit a estudiants francesos i espanyols. Les persones voluntàries s'integraran en el dia a dia del col·legi i les seves activitats, participant en les classes, les excursions, les activitats extraescolars, etc. Tindran l'oportunitat de crear el seu propi projecte educatiu en funció dels interessos i les necessitats dels estudiants.

Allotjament: Les persones voluntàries s'allotjaran en un pis compartit a Pau amb habitacions individuals. Els menjars entre setmana es proveiran a l'escola i a part de donarà diners de butxaca per a cobrir la resta de menjars fora de l'horari escolar així com una targeta mensual de bus. Les persones voluntàries rebran classes de francès en una organització local a Pau.

Perfil: Es busca una persona amb un nivell natiu de castellà i una amb un nivell natiu d'anglès, ambdues motivades pel projecte, amb iniciativa, ganes de promoure l'educació no formal en un centre educatiu i habilitat per a treballar en un equip multidisciplinari. Nocions bàsiques de francès es valoraran positivament.

Inscriu-te aquí!

3. Cultural Service en la Universitat de Pau
Dates: 30/08/19 - 30/06/20 - 1 plaça

Projecte: El/la voluntari/ària donarà suport a la Casa de l'Estudiant de la Universitat de Pau, un lloc on es duen a terme activitats culturals, es coordinen esdeveniments esportius i en general és un espai per a tota la comunitat acadèmica on trobar-se i relacionar-se. La persona voluntària ajudarà en l'organització de concerts, espectacles de dansa, teatre i circ. Aquesta persona s'encarregarà de la difusió a través de la gestió de la pàgina web i les xarxes socials, realitzant fotos i vídeos, i escrivint articles i entrevistes.

Allotjament: la persona voluntària s'allotjarà al campus universitari en un estudi individual. Rebrà diners de butxaca per al menjar i el transport local i podrà participar en classes de francès dues vegades per setmana a la mateixa universitat.

Perfil: es busca una persona interessada la cultura i la seva promoció, que tingui habilitats i interessos en l'àmbit audiovisual (fotografia, vídeo i/o disseny gràfic) i amb un perfil artístic. Nocions de francès són un plus però no imprescindibles.

Inscriu-te aquí!

4. Cultural Service a la Universitat de Bayonne
Dates: 30/08/19 - 30/06/20 - 1 plaça

La persona voluntària participarà en les activitats de la UPPA Cultural Service en l'Oficina de la Costa Basca juntament amb la Casa de l'Estudiant de la Universitat de Baiona. L'objectiu d'aquesta cooperació és crear un espai de promoció artística amb artistes nacionals i internacionals a la regió del país basc francès. La persona voluntària participarà en la logística i promoció d'esdeveniments culturals (música contemporània i esdeveniments en directe sobretot). També donarà suport a l'oficina de Relacions Internacionals com a facilitador/a de les activitats de benvinguda i animació dels estudiants internacionals del campus universitari de Nive (Bayonne) i Montaury (Anglet).

Allotjament: la persona voluntària s'allotjarà al campus universitari en un estudi individual. Rebrà diners de butxaca per al menjar i el transport local i podrà participar en classes de francès dues vegades per setmana en la mateixa universitat.

Perfil: es busca una persona interessada la cultura i la seva promoció, que tingui habilitats i interessos en l'àmbit audiovisual (fotografia, vídeo i/o disseny gràfic) i amb un perfil artístic. L'interès per la interculturalitat i el contacte amb persones de diferents països és imprescindible. La persona seleccionada haurà de tenir un nivell intermedi de francès i anglès fluid.

Inscriu-te aquí!

5. Centre d'informació juvenil i servei d'esports (Hendaia)
Dates: 2/09/19 - 28/08/20 - 2 places

Les persones voluntàries realitzaran el projecte a la ciutat d'Hendaia, a la frontera espanyola. L'objectiu d'aquest projecte és fomentar Europa en el municipi a través d'involucrar a la comunitat local en projectes que tinguin lloc al centre juvenil i el servei d'esports de la municipalitat. Ajudaran en l'organització d'esdeveniments culturals i esportius, treballaran juntament amb els informadors juvenils assessorant joves en matèria de mobilitat, i promocionaran l'organització d'intercanvis juvenils a Hendaia.

Allotjament: les dues persones voluntàries compartiran un pis de tres habitacions (juntament amb una altra persona voluntària d'un altre projecte). Rebran diners de butxaca per a cobrir les despeses de menjar i una bicicleta per a moure's per la ciutat. A més tindran accés gratuït a la xarxa d'autobusos locals d'Hendaia. Tindran l'opció de asisitir a classes de francès dues vegades per setmana.

Perfil: busquen a persones interessades en l'animació juvenil, l'educació no formal i l'organització d'esdeveniments. L'interès per l'esport i els esdeveniments esportius també serà necessari. Nocions bàsiques de francès són un afegit però no és imprescindible.

Inscriu-te aquí!

6. Lycée Agricole Mauleón
Dates: 15/09/19 - 05/07/20 - 2 places

Les dues persones voluntàries col·laboraran amb la comunitat educativa per a crear un context intercultural en l'institut a través de l'organització d'activitats, suport en les classes i en les activitats extraescolars. Des de 2004 aquest centre educatiu organitza estades de pràctiques a l'estranger i les persones voluntàries ajudaran en la formació dels estudiants que es van a l'estranger i en la part administrativa de les mobilitats.

Allotjament: les dues persones voluntàries compartiran un pis al recinte escolar. Els menjars es proveiran en el centre educatiu (que és un centre residencial al mateix temps) i a més rebran diners per a cobrir els menjars fora d'horari escolar. Durant els caps de setmana els voluntaris disposaran de cotxe i de classes de francès durant la setmana.

Perfil: es busca almenys una persona amb un nivell natiu de castellà per a facilitar la coordinació d'estades de pràctiques a Espanya amb interès en l'organització d'activitats culturals i d'esport. És imprescindible tenir permís de conduir i nocions bàsiques de francès. Es requereix tenir interès a viure en un entorn rural.

Inscriu-te aquí!

7. Missions Pere Cestac I (Anglet)
Dates: 30/08/19 - 29/08/20 - 1 plaça

La persona voluntària estarà donant suport en una residència de persones amb discapacitat en Anglet, al costat de Biarritz. Aquesta persona participarà en les activitats que promoguin el benestar de les persones residents (cuina, manualitats, esport, esdeveniments culturals, etc). El/la voluntari/ària podrà proposar les seves pròpies activiades també.

Allotjament: la persona voluntària compartirà pis a Anglet amb altres dos voluntaris. Rebrà el menjar o el sopar al centre i diners per a cobrir la resta de menjars fora de l'horari del voluntariat. Es proveirà un curs online de francès i accés a un curs d'idioma econòmic en cas que li interessi a la persona voluntària. Rebrà també una targeta mensual de bus.

Perfil: la persona seleccionada ha de tenir interès per interactuar amb persones amb discapacitat intel·lectual, i l'habilitat d'escoltar i tenir paciència.

Inscriu-te aquí!

8. Missions Pere Cestac II (Anglet)
Dates: 30/08/19 - 29/08/20 - 2 plaça

La persona voluntària estarà donant suport en un centre d'acolliment de nens/es entre 6 i 18 anys, tutoritzats per l'estat o nouvinguts (refugiats). Es tracta d'un centre educatiu residencial amb l'objectiu de proveir un entorn acollidor. Les persones voluntàries ajudaran en les activitats d'animació donant suport a l'equip d'educadors del centre. Participaran en activitats de gastronomia, música, pintura, teatre, esport, etc. També ajudaran amb els deures i participaran en les estades de campaments fora del centre educatiu.

Allotjament: la persona voluntària compartirà pis a Anglet amb altres dos voluntaris. Rebrà el menjar o el sopar en el centre i diners per a cobrir la resta de menjars fora de l'horari del voluntariat. Es proveirà un curs online de francès i accés a un curs d'idioma econòmic en cas que li interessi a la persona voluntària. Rebrà també una targeta mensual de bus.

Perfil: la persona seleccionada ha de tenir interès per l'educació i l'atenció a la infància en risc d'exclusió, motivació per organitzar activitats pedagògiques de temps lliure. Han de tenir llicència de conduir, certificat negatiu d'antecedents penals i coneixement de francès. El perfil ideal és el d'una persona al voltant dels 25 anys, dinàmica i amb iniciativa.

Més informació: http://www.asociacionmundus.com/ces-en-francia/

 


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 17.04.2019
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove