Esdeveniment de l'agenda

Voluntariat europeu a Itàlia, activitats amb persones amb diversitat funcional

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: voluntariat a l'estranger
Tags: Voluntariat a l'estranger
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del dimarts 1 de octubre de 2019 al dimecres 1 de juliol de 2020
Descripció

L'associació Mundus busca una persona voluntària per a realitzar un projecte a Itàlia, entre octubre de 2019 i juliol de 2020. La persona voluntària s'unirà a l'equip de la cooperativa Alce Nero per a desenvolupar activitats per a persones amb diversitat funcional a Castel Goffredo, un municipi prop de Milà.

La Cooperativa Bucaneve va néixer a Castel Goffredo (Mantova, Itàlia) gràcies a la voluntat d'un grup de famílies i algunes persones voluntàries per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i augmentar la seva presència en la comunitat. La cooperativa organitza serveis socials, educatius i de salut per a donar suport a la discapacitat i la fragilitat, i actualment administra un Centre de Dia, una Comunitat d'Habitatge i serveis de suport en la llar i l'escola, que ofereixen treball a una trentena d'empleats.

La persona voluntària desenvoluparà les seves tasques al costat d'una altra persona voluntària, i al principi se'ls deixarà veure tot el ventall d'activitats que es duen a terme des de la cooperativa per a a poc a poc triar en quins àmbits se senten més còmodes i volen desenvolupar les seves activitats diàries.

Tasques de la persona voluntària:
Al centre s'atenen persones amb diferents patologies, i per tant les activitats poden ser molt variades i adaptables a cada persones, per la qual cosa l'activitat del dia a dia és molt dinàmica. Després d'una primera fase d'adaptació, els/les voluntaris/àries aniran adquirint responsabilitats. Les tasques, a més de les activitats de temps lliure, consistiran a supervisar els menjars, i netejar després, ajudar les persones amb mobilitat reduïda amb la higiene personal i suport en les sortides.

Perfil de la persona voluntària:
Per a participar en el programa has de tenir entre 18 i 30 anys abans de l'inici del projecte. El perfil òptim per a rebre una plaça del CES és el d'una persona motivada, tolerant, flexible i amb capacitat per a treballar en equip. Per a aquest projecte, es valorarà especialment que tinguis interès i predisposició a treballar amb persones amb diferents tipus de dificultats, així com que siguis una persona empàtica.

 

Inscripcions:

Si t'interessa aquest projecte de l'entitat Mundus, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.

ATENCIÓ: els terminis d'inscripció són orientatius. El procés de selecció es tancarà quan s'hagin rebut les candidatures necessàries.


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 27.05.2019
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove