Esdeveniment de l'agenda

Voluntariat europeu a Itàlia, inclusió social amb persones refugiades

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: inclusió social, migracions, persones refugiades, voluntariat a l'estranger
Tags: Voluntariat a l'estranger
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del dilluns 1 de abril de 2019 al dimecres 1 de abril de 2020
Descripció

L'associació Mundus una persona voluntària (entre 18 i 30 anys, amb residència a Espanya) per al projecte de voluntariat europeu “Youth Crossroads” a l'Associació CESIE a Palerm, Itàlia. Durant un any, donaràs suport a un centre d'acolliment de persones refugiades (Centre Astalli) amb altres voluntaris internacionals del Cos Europeu de Solidaritat; l'objectiu del projecte és facilitar la integració de migrants nouvinguts a través de la seva assistència en serveis bàsics i activitats d'educació no formal.

Es tracta d'un projecte coordinat per l'Associació CESIE, però les activitats del dia a dia es duran a terme en Centre Astalli, totes dues associacions localitzades 

Les activitats del dia a dia del Centre Astalli es divideixen en dos grans blocs:

1) Serveis bàsics: per a donar resposta a les necessitats bàsiques de les persones nouvingudes. S'ofereix esmorzar, dutxes, servei de bugaderia, donació de roba, suport legal, orientació laboral, etc.

2) Activitats d'inclusió: tot tipus d'activitats que donin eines a les persones refugiades per a integrar-se en la vida social i cultural: classes d'idiomes, activitats extraescolars per als/les nens/es, laboratori d'informàtica, classes de cuina, etc.

 

L'experiència de la Sonia: https://www.asociacionmundus.com/sve/experiencias-sve/sve_s-en-el-mundo/testimonio-sve-de-sonia-aguilera-en-italia/

 

Inscripcions:

Si t'interessa aquest projecte de l'entitat Mundus, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.

ATENCIÓ: els terminis d'inscripció són orientatius. El procés de selecció es tancarà quan s'hagin rebut les candidatures necessàries.


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 21.01.2019
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove