Esdeveniment de l'agenda

Voluntariat europeu a Suïssa, educació, permacultura i vida en comunitat

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: Educació, interculturalitat, voluntariat a l'estranger
Tags: Voluntariat a l'estranger
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del dimecres 17 de abril de 2019 al dimecres 22 de maig de 2019
Dates d'inscripció
Del dimecres 17 de abril de 2019 al dimecres 22 de maig de 2019
Descripció

SCI Catalunya busca persones voluntàries per a dos projectes de voluntariat europeu de 12 mesos a Suïssa!

1) Center of Unity Schweibenalp (Brienz)

Enmig dels Alps de l'Oberland de Berna, en un altiplà situat a 1100 m sobre el nivell del mar amb vista sobre el llac de Brienz de color turquesa, es troba el "Center of Unity Schweibenalp". Com a comunitat viva i treballadora, gestionen els negocis de seminari i els jardins de permacultura alpina. Com a part de la Global Ecovillages Network (GEN), es consideren un dels models emergents per a una transformació cultural integral. Al Centre d’Unitat Schweibenalp contribueixen des de fa més de 30 anys al desenvolupament d’una cultura de vida integral i d’una espiritualitat universal.

Activitats: jardí de permacultura (hortalisses, guarderia, jardí de llavors), tasques domèstiques, cuina, manteniment i també tindreu el vostre propi projecte, participació en diferents grups de treball i als diferents esdeveniments de la comunitat.

Requisits: Persones motivades per viure i treballar en una comunitat ecològica, espiritual i oberta amb persones de totes les edats i cultures. No us importa viure en un dormitori compartit i esteu d'acord i voleuviure d'acord amb els valors compartits del Centre.

2) Ecole d’Humanité

L'Ecole d'Humanité és una escola internacional al cor dels Alps suïssos (a la zona d'esquí d'hivern de Meringen-Hasliberg) que fomenta el descobriment i el desenvolupament de talents individuals en un ambient que fomenta l'autodeterminació, la innovació i tolerància. 120 estudiants i 50 professors de més de 20 països diferents viuen junts en una comunitat dinàmica amb moltes oportunitats acadèmiques, artístiques, pràctiques, esportives i socials. Ja sigui admirant la bellesa d'un poema, el moviment del projectil en una classe de física basada en càlculs, interpretant una peça original de teatre de guerrilla o pujant un cim de 4000 metres, els estudiants de l'Ecole es posen a prova de descobrir i perseguir activament les seves passions i compartir-los amb els altres.

Com a persona voluntària, tindreu la posició de "Artista en residència". Per tant, teniu l’oportunitat de treballar com a artista a l’Ecole d'Humanité i ser alhora una part de l’Escola-comunitat i participar en la vida comunitària dins de les anomenades "Ecole Families" (que consisteix en 2-3 professors i 4-10 estudiants, que viuen i interactuen entre ells sota un mateix sostre).

Activitats:
- Treballar com a artista (estudis de metall i fusta, estudis d’escenari i pràctica, estudi de disseny)
- Treballar pedagògicament: donar classes de tarda en un tema determinat en funció dels teus talents o treballar en les anomenades "setmanes intenses" juntament amb petits grups d’estudiants
- Treball en xarxa: entre la xarxa d’ex alumnes de l’Escola, hi ha una gran quantitat d’artistes que treballen en diferents àmbits, que sovint estan disposats a cooperar per als projectes.
- Comunicacions: treballar en les activitats de relacions públiques de l'Escola
- Treball manual (treball del jardí, cura de les mascotes, tasques domèstiques)
- Dimensió intercultural: la interacció diària amb membres de la comunitat de més de 20 països ajuda a aprendre més sobre la interculturalitat, en la qual també oferim formació professional.

 Allotjament: les habitacions són dobles i estan equipades de forma senzilla. Conviure de prop pot significar tant el suport de benvinguda com els reptes inesperats. De vegades es formen amistats al llarg de la vida, de vegades només enllaços de conveniència. A la petita unitat de l’habitació l’aprenentatge social té un paper important. Quan sorgeixen conflictes, els professors (que supervisen les famílies de les escoles) hi són per ajudar a resoldre'ls.

3) Läbesschuel/School of life

Läbesschuel/School of life és un projecte dins de la comunitat de Schloss Glarisegg. Hi ha un Waldkindergarten per a nens de 4 a 5 anys i un cicle de la 1a a la 9a classe (de 6 a 16 anys). Podeu optar per treballar més amb nens petits o treballar més amb adolescents.

L’activitat principal del projecte de voluntariat és donar suport a l’acompanyament dels nens durant el seu viatge d’aprenentatge. Totes les activitats tenen lloc a la comunitat de Schloss Glarisegg. A l’edifici principal de l’escola hi ha una cuina, un taller, una biblioteca, una sala tècnica, una sala principal i una sala "Montessori". A vegades els nens treballen fora (bosc, platja, finca, jardí); els nens més petits es dediquen majoritàriament al bosc. Un dia a la setmana, els nens van a Mammern (poble veí) amb bicicleta per fer esports al gimnàs de l'escola local.

Com a voluntari en aquest projecte, aprendràs molt sobre l’educació no formal, per exemple també treballant amb les emocions i el cos. L’equip de l’escola us ajudarà a descobrir les vostres competències i fortaleses. Se us donarà l’oportunitat d’escollir i/o proposar activitats que vulgueu fer amb els nens. 

També podreu aprendre més sobre les eines tècniques de diferents pedagogies (inspirades en Montessori, Freinet, Waldorf, André Stern i Gerald Hüther). Dins d’aquest marc, aprendràs molt sobre tu mateix i els altres en el marc de l’educació, però també en l'ambit del treball en equip, les relacions i temes socials i emocionals.

Més informació: https://www.scicat.org/noticies/fes-un-voluntariat-internacional-a-suissa/

Si estàs interessat/ada, envia el teu CV i carta de motivació en anglès a longterm@sci-cat.org abans del 22 de maig de 2019!


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 17.04.2019
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove