Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Diccionari de l'Habitatge

N

Nota simple registral: Document ofert pel Registre de la Propietat, en el que es declara la situació de càrregues respecte a una finca.

Notari: Funcionari públic autoritzat per donar fe, assessorar i certificar amb la seva signatura els negocis jurídics privats. El notari cobra segons la quantia del document i les tarifes fixades pel Govern i el pot elegir lliurement el sol·licitant entre els que operen a la població de la finca hipotecada o del domicili fiscal del sol·licitant. Es consideren despeses de notaria:

Les que es produeixen per l'atorgament de l'escriptura del préstec hipotecari. Aquests aranzels tenen com a base imposable el que s'anomena "responsabilitat hipotecària", i sobre aquesta base s'aplica un percentatge de tarifa establert legalment.

L'import dels fluxos utilitzats i de les còpies expedides, que està així mateix establert de manera legal.

Novació o modificació de préstec: Renegociació del préstec amb l'entitat de crèdit a fi de baixar el tipus d'interès o canviar l'índex de referència. Consisteix simplement en un acord per aplicar un tipus d'interès inferior o canviar les regles de càlcul de l'interès. Juntament amb la millora de les condicions de l'interès es pot pactar també l'alteració del termini pactat. Aquesta solució és, sens dubte, la més avantatjosa ja que les despeses són mínimes.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 8.04.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove