Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


05/12/2018 - 09:00

Com posar fi a un contracte de lloguer


  • El propietari necessita l'habitatge

L'única causa contemplada per llei perquè l'arrendador pugui posar punt final a un contracte de lloguer abans del temps acordat és la necessitat. És a dir, que una vegada transcorregut el primer any de contracte, ell o ella, necessiti l'habitatge per a si mateix o per als seus familiars més propers, incloent-hi al seu cònjuge en cas de separació o divorci.
Per a això ha d'avisar a l'arrendatari amb dos mesos d'antelació a la data en la qual vagi a necessitar l'habitatge.

  • Voler vendre l’habitatge no és motiu suficient

En el cas que el propietari vulgui posar a la venda l'immoble llogat, cal saber primer si l'arrendament està inscrit en el registre de la propietat. Si ho està, el comprador serà coneixedor de l'existència d'un arrendatari, al que ha de respectar-li el contracte vigent.

Si no està registrat, en principi pot sol·licitar-li que abandoni l'habitatge avisant amb tres mesos d'antelació, però si es demostra que el comprador sabia que hi havia un inquilí, també ho hauria de respectar.

En qualsevol cas, l'arrendador no pot demanar a l'arrendatari que marxi per a vendre, serà el nou propietari qui ho sol·liciti. De la mateixa manera, l'arrendador no pot exigir que es permetin les visites a persones interessades en l'immoble. L'habitatge és el domicili de l'arrendatari, i el domicili és inviolable.

  • Quan l'inquilí no compleix amb la seva part

Altres causes per posar fi a un contracte de lloguer abans d'hora és l'incompliment per part de l'inquilí de les obligacions contemplades en el contracte: el pagament de la renda, que s'estiguin causant danys en l'habitatge o a l'edifici, que es realitzin activitats molestes, etcètera. 

  • Permanència de l’inquilí

L'arrendatari té l'obligació de romandre en l'immoble llogat un mínim de sis mesos, independentment que s'hagi acordat més temps en el contracte. Després d'aquest temps, pot anar-se sempre que ho comuniqui a l'arrendador amb 30 dies d'antelació

  • Devolució de claus i de fiança

La fiança d'un contracte de lloguer està pensada per cobrir possibles desperfectes que s'hagin causat en l'immoble. Si no n'hi ha, s'ha de retornar. A vegades, si hi ha quantitats pendents de subministraments, per exemple, se sol descomptar de la fiança. Com no sempre les factures estan al dia al moment de devolució de les claus, pot retenir-se una quantitat i retornar la resta passada un mes.

Tot això ha de quedar perfectament reflectit en el document de resolució de contracte de lloguer, en el qual ambdues parts han de fer constar tots aquests detalls al moment de donar per acabada la seva relació contractual.

 

Font: Fotocasa.es


Etiquetes: , ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove