Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


15/01/2015 - 14:07

Coneixes la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil?

La Xarxa va atendre prop de 600.000 joves al 2014


La Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) és una xarxa impulsada pel Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, formada per 300 Punts d’Informació Juvenil i 32 Oficines Joves arreu de Catalunya.

L'any passat, la Xarxa va atendre un total de 586.986 joves, que van fer 945.336 consultes. Les qüestions més demanades van ser les relacionades amb l’oferta formativa i educativa existent a Catalunya, amb un 15% del conjunt de les consultes.

La cerca d’informació sobre l’educació en el lleure va ser la segona qüestió més sol·licitada, seguida per les qüestions sobre el mercat laboral, amb un 9,2% d’assessoraments realitzats per part dels tècnics d’informació juvenil.

La cultura i la salut i esports són les dues temàtiques següents en nombre consultes, amb un 8,7% i un 4,7% respectivament, seguides de l’habitatge (3,2%), el turisme (2,8%), la participació (2,6%), la cohesió social (2,2%), les tecnologies de la informació i la comunicació (2,2%), la solidaritat i les relacions internacionals (1,9%), i el medi ambient i consum (0,2%). El 37% restant corresponen a d’altres tipus de consultes.

Perfil d’usuari: noi, menor de 16 anys i amb l’ESO

Pel que fa al perfil d’usuari dels Punts d’Informació Juvenil i les Oficines Joves el 2014, aquest correspon majoritàriament a un noi de 16 anys o menys, amb estudis d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Per sexes, els nois han suposat el 51,2% de les consultes davant un 48,7% de les noies. I respecte a la llengua utilitzada en la consulta, el 79,9% va utilitzar el català, el 18,9% el castellà, el 0,6% una altra llengua, i el 0,6% l’aranès.

Finalment, de les consultes fetes a la XNEJ, el 80,6% es va fer presencialment als mateixos punts d’atenció, l’11% en els desplaçaments dels informadors juvenils a centres educatius, el 4,4% per via telefònica, el 2,9% per correu electrònic, mentre que l’1,1% van ser fetes a través de les xarxes socials, blocs, fòrums i altres canals digitals .

Més de 100.000 visites a l’Oficina Jove Virtual

D’altra banda, la XNEJ té actiu des del 2013 l’Oficina Jove Virtual www.oficinajove.cat, que permet accedir a un total de 1.126 recursos i serveis de tots els departaments i institucions destinats a les persones joves.

Durant el 2014, aquest web va registrar un total de 118.500 visites. En total es van produir 42.988 sessions iniciades per 30.503 usuaris.

L’Oficina Jove Virtual també està disponible per a dispositius mòbils amb els sistemes operatius iOS, Android i per a Blackberry, i permet la geolocalització de l’usuari per tal de mostrar-li aquells resultats més propers a la seva ubicació i guiar-lo cap als punts i les activitats de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil que té més a l’abast.


Etiquetes:

Enllaços

Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove