Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


26/03/2003 - 00:00

La ciutat aplega 200 artistes compromesos amb la societat


Del 4 al 6 d’abril, Santa Coloma de Gramenet esdevindrà seu de la primera edició del Festival d’Art Social (FARTS), un espai dedicat a l’art compromès que pretén treballar la sensibilització i la conscienciació social mitjançant les més variades disciplines artístiques, com per exemple el teatre, el circ, la música, la poesia o la pintura. El FARTS està organitzat per les entitats colomenques Sahbi Joves Solidaris i Lunaire Theater.

Durant aquests tres dies, els carrers i places de Santa Coloma s’ompliran de produccions artístiques de caire molt divers però totes amb temàtica social: la guerra, la violència, els abusos sexuals, etc. La voluntat del festival no és només de mostrar, sinó també de contribuir a transformar la realitat social. El FARTS neix amb l’objectiu de recuperar els carrers de Santa Coloma com un espai d’expressió i comunicació, i convertir-los en una plataforma perquè els grups i entitats locals puguin potenciar i difondre la diversitat cultural i social colomenca. Per això -i també perquè arribin al gran públic- la major part dels espectacles tindran lloc en espais oberts de la ciutat.

Més de 200 artistes i al voltant de 30 companyies i associacions prenen part en aquesta primera edició del FARTS, que tindrà com a convidat el grup peruà Arena y Estera, provinent de Villa El Salvador (Lima-Perú). El programa del FARTS inclou des d’exposicions, concerts i obres de teatre fins a tallers de dansa i circ, monòlegs, perfomances, videofòrums, cercaviles,... I un concurs fotogràfic que premiarà les millors instantànies del festival. Entre els participants –bona part quals són colomencs- destaquen entitats i companyies com Pallassos sense Fronteres, L’Avalot Teatre, Carro de Baco o l’argentí el Loco Brusca.

Aquí teniu el programa d’actuacions per als tres dies de festival:

DIVENDRES 4 D’ABRIL

20 hores: Inauguració del FARTS

Serà al Conservatori de Can Roig i Torres, al carrer d’Anselm Clavé i a la Plaça de la Vila. A càrrec de: Colla de Draconaires de Santa Coloma, Colla de Castellers de Santa Coloma, L’Avalot Teatre, Grallers de Santa Coloma, Grallers del Besòs, Trabucaires de Santa Coloma, Carro de Baco, Colla Vella de Diables de Santa Coloma, Terça Feira, Colla de Gegants i Capgrossos de Santa Coloma.

21.30 hores: Concerts i performances

Al Casal de Joves Mas Fonollar, amb:

- Espectacle de Dansa a càrrec de Prísmate, alumnes de Dansa Contemporània de l’Estudi de Teatre l’Escala de Barcelona, amb la col·laboració de la Colla de Draconaires de Santa Coloma.

- Concert: Zeas.

- Performance: La mente incansable, a càrrec de Joan Far i Anna Capacés.

- Concert: Kapiche Clú (punk-rock).

- Perfomance: Concierto en malabar (malabars amb música clàssica), a càrrec de Roman Masotti.

DISSABTE 5 D’ABRIL

11 hores: Cercavila

A càrrec del grup Arena y Esteras

11.30 hores: Tallers de danses d’arreu del món

Al Casal de Joves Mas Fonollar, a càrrec de Poca Solfa i Triballcoloma.

12 hores: Tallers oberts de circ

A la Plaça de la Vila.

17 – 20 hores: Espai Lliure de Teatre

Al Casal de Joves Mas Fonollar. Participants:

- Orfeó Tanit: Insalata Italiana. Cant coral.

- Roger Vega: Compartimos cuentos. Narració educreativa de contes.

- Metàfora: Recital poètic-musical amb poemes de Machado, Alberti, Lorca i Neruda.

- Las Corraleras. Teatro-flamenco.

- Pedro Cano: Lectura de poesia.

- Machi (Cia. Moncarapacho): El mundo y Teresa. Monòleg sobre la guerra sota la mirada d’una dona reprimida.

- Compañía de Marionetas Pepe Otal. Circ de titelles.

- Dsastre.

21.30 hores: Concerts i performances

Al Casal de Joves Mas Fonollar, amb:

- Draconaires de Santa Coloma.

- Concert: Mute Off.

- Performance contra la guerra, a càrrec de la Xarxa de Santa Coloma.

- Concert: Jaleo Real.

- Maracatú. Batucada brasilera.

- Espectacle del Loco Brusca: Capitan Mierden (clown).

- Concert: Kitou.

DIUMENGE 6 D’ABRIL

11 hores: Mostra d’Artesania

Al carrer d’Anselm Clavé i a la Plaça de la Vila.

11 hores: Castellers de Santa Coloma

A la Plaça de la Vila.

11.30 hores: Cercanimal

A càrrec de La Farra Orquestra i L’Avalot Teatre. Recorregut: Plaça Vilaseca, cr. d’Irlanda, Rambla de Sant Sebastià i Plaça de la Vila.

12 hores: Teatre: La carreta de los sueños

A càrrec d’Arena y Esteras. A la Plaça de la Vila.

13 hores: Un bisou pour Antonin Artaud

Espectacle homenatge al poeta Antonin Artaud, a càrrec de Nanaki Teatre. A la Plaça de la Vila.

16.30 hores: Espectacle de Dansa Apertura, a càrrec dels alumnes de Dansa Contemporània de l’Estudi de Teatre l’Escala de Barcelona. Al Recinte Torribera.

17 hores: Gala de Circ, Pallassos i Màgia acompanyats per una orquestra

A càrrec de Pallassos sense Fronteres.
Circ de Puces

A càrrec de Tato Trasto. Al Casal de Joves Mas Fonollar.

17 hores: VideoFòrum El cuento de Héctor

Documental gravat a Colòmbia el 2002, on es planteja el paper de l’art i de l’artista en temps de guerra. Debat posterior. A càrrec de l’Associació Cultural Banda Visual. A l’Ateneu Popular Júlia Romera.

18.30 hores: Concert de Bossanova

A càrrec d’Estela de Mar. A l’Ateneu Popular Júlia Romera.

19 hores: Teatre: Las preciosas ridículas

A càrrec de Carro de Baco. Al Casal de Joves Mas Fonollar.

19 hores: Poesia i música argentina

A càrrec de Su Yiló.

EXPOSICIONS PERMANENTS (de divendres a diumenge)

Paisajes urbanos

Exposició fotogràfica de Paco Sancho. Al Casal de Joves Mas Fonollar.

Sobre el progreso y todo eso

Exposició fotogràfica d’Artur Mirbet. Al Casal de Joves Mas Fonollar.

¿Tú qué animal eres?

De Jordi Perona. Al Casal de Joves Mas Fonollar.

Hijos del Tabaco y la Coca (Aborígenes de la Amazonia Colombiana)

Exposició fotogràfica de Claudia Silva. A l’Ateneu Popular Júlia Romera.

Pallassos sense Fronteres

Exposició de les expedicions del grup arreu del món. Al Casal de Joves Mas Fonollar.

Exposició de dibuixos i comics humorístics

Anàlisi irònic de la realitat político-social-econòmica-cultural que ens envolta. De Ferran Martín. A la Casa de la Solidaritat i la Pau (cr. d’Irlanda, 39).

... I UN CONCURS FOTOGRÀFIC!

El tema del concurs fotogràfic és “Participació i convivència en el FARTS”, és a dir, imatges capturades durant els tres dies de festival. Pot participar-hi qualsevol ciutadà de Santa Coloma de Gramenet o d’altres municipis, i es pot fer en dues categories: a color i en blanc i negre. Es pot presentar un màxim de tres fotografies per persona i les mides de les obres han de ser de 15 x 20 cm. Cada fotografia ha d’anar acompanyada d’un títol i ha de constar el lema del concurs.

Les obres s’hauran de lliurar de manera que sigui impossible veure la fotografia i s’acompanyarà d’un sobre tancat identificat amb un pseudònim. A l’interior d’aquest hi figurarà el nom i cognoms, l’adreça, el telèfon i la signatura de l’autor. El veredicte del jurat es farà públic a finals del mes d’abril en una llista que es penjarà a la Casa de la Solidaritat. El primer premi per a cada categoria estarà dotat d’un sopar en el restaurant “Lluerna” de Santa Coloma de Gramenet durant el mes de maig. A més, les obres presentades s’utilitzaran per fer una exposició itinerant per diferents espais públics del municipi.

Les fotografies s’han d’enviar per correu o portar-les personalment a la Casa de la Solidaritat, al cr. d’Irlanda, nº 39, baixos. El termini de presentació finalitzarà 20 dies després del final del FARTS.

ELS ORGANITZADORS

Sahbi Joves Solidaris

És una associació de solidaritat i cooperació creada l’any 1997 a Santa Coloma de Gramenet. L’eix central de la seva activitat és la reflexió i conscienciació, principalment dins l’àmbit local, d’injustícies com la marginació, l’explotació infantil o de gènere, la violència o la pobresa. La seva tasca va encaminada a aconseguir un canvi en les estructures internacionals que provoquen i perpetuen les desigualtats mundials. Aquesta entitat desenvolupa la seva tasca solidària tant en el seu entorn més immediat, Santa Coloma de Gramenet, com en col·laboració amb organitzacions que treballen en el tercer món, especialment en les ciutats germanes de Santa Coloma: Villa El Salvador (Perú) i Jalapa (Nicaragua).

Lunaire Theater

El nom de Lunaire Theater marca l’inici del projecte professional de l’actor Sergi Ots a finals del 2002. Ots s’ha format en diferents disciplines artístiques (teatre de text, de màscara, clown, dansa, percussió, circ, veu...) amb professionals de gran nivell. Ha treballat en companyies de Santa Coloma, en projectes de drogodependències, en entitats culturals i socials, així com també ha intervingut com a actor en publicitat i curtmetratges. En el seu currículum artístic destaquen els treballs al Gran Teatre del Liceu de Barcelona a l’òpera “La Bohéme”, les col·laboracions amb el grup L’Avalot Teatre, i la Cia. Groc.


Etiquetes: , , , , ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove