Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


22/01/2019 - 13:00

La Formació Professional com a eina d'èxit d'inserció laboral


Estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2018

Per cinquè any consecutiu, creix la xifra d’inserció laboral de les persones graduades en ensenyaments professionals. És una de les conclusions que s’extreuen de l’estudi, un treball que analitza la situació laboral i formativa dels graduats el curs 2016-2017 en ensenyaments professionals, enquestats entre sis i nou mesos després d’haver acabat els seus estudis. El treball està elaborat conjuntament pel Departament d'Educació i el Consell General de Cambres de Catalunya.

Principals conclusions de l’estudi

  • L’increment de la inserció laboral –que inclou els que treballen i els que estudien i treballen alhora- és un 0,64% superior a l’any passat. L’augment és més significatiu, d’un 1,37%, si es contempla el percentatge de graduats que opten per la continuïtat formativa –és a dir, que estudien i treballen o que només estudien, i se situa en el 52,56%.
  • És remarcable la menor afectació de l’atur en els graduats en FP, tant respecte a la mitjana d’atur de Catalunya com sobretot a l’atur dels joves de 16-24 anys. Mentre que l’atur juvenil se situava al 28,82%, la mitjana de graduats de grau mitjà que buscaven feina era d’un 8,64% i entre graduats superiors un 9,32%. Això suposa que la taxa de graduats en formació  professional no ocupats és tres vegades inferior a l’atur juvenil.
  • Destaca el fet que l’FP dual continua tenint una inserció laboral superior a la inserció global dels ensenyaments professionals. Així, un 65,12% dels enquestats treballen o compaginen estudis i feina, i el nivell de desocupats es tan sols del 6,57%. L’FP dual, per tant, incrementa la inserció dels graduats.
  • La inserció laboral creix progressivament amb l’edat dels graduats: mentre que els més joves continuen amb la seva formació  -78,76%-, els més grans de 30 anys presenten una inserció laboral alta -83,02%.
  • Les famílies de l’àmbit industrial són les que tenen una major inserció.
  • Creix la percepció d’utilitat dels cicles cursats.
  • Més contractes laborals. Hi ha més contractes laborals entre els graduats respecte l’any passat, tant pel que fa als contractes temporals com els indefinits. Entre els tècnics superiors, un 34,07% tenen contracte indefinit, i en els tècnics mitjans l’augment es dona a la contractació temporal, majoritària en un 65,49%.

Per a llegir l’estudi, clica aquí.

 

Font: Govern.cat


Etiquetes: , ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove