Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Notícies


Versió per a imprimirVersió per a imprimir Versió PDFVersió PDF
01/03/2018 - 14:35

Saló de l'Ocupació de Barcelona

Tindrà lloc durant la Setmana de la Formació i el Treball, al recinte firal de Montjuïc, els dies 14, 15 i 16 de març, coincidint amb Saló de l’Ensenyament


El Saló de l'Ocupació vol donar resposta a totes aquelles necessitats detectades per part de la població jove referent al tema laboral.

És gratuït i només cal registrar-se. Estarà adreçada a persones joves de 16 a 35 anys i s’estima una afluència de 3.000 joves per dia.

Per tant, els seus objectius són:

  • Connectar els i les joves amb els serveis públics municipals de recerca de feina i informació a joves (SOC, Barcelona Activa, BCN FP, punts d’informació juvenil i assessorament juvenil...) amb l'objectiu d'informar, orientar i assessorar a les persones que ho necessitin.
  • Connectar els joves amb els programes i projectes d'entitats del tercer sector i altres agents que disposin de programes d'orientació, acompanyament i recerca de feina (garantia juvenil, PFI, ...)
  • Connectar joves amb joves amb aquells àmbits relacionats amb el món de l'emprenedoria, els espais de networking,...
  • Connectar els i les joves amb els sectors econòmics i oportunitats de feina. Això es farà a través d’un espai de trobada amb diferents sectors professionals, que oferiran sous i contractes dignes.  
  • Donar a conèixer els drets i deures dels i les joves amb la participació i col·laboració del Consell de Joventut de Barcelona i les entitats sindicals juvenils (oferint activitats grupals, tallers, xerrades,...), també es posarà a disposició del públic una bústia de treball digne.
  • Donar a conèixer l'oferta formativa laboral professionalitzadora, amb la formació per l'ocupació, on es compactarà amb les escoles gremials, cases d’oficis, etc.

7 espais diferenciats per arribar a tots els públics 

L’oferta del Saló està estructurada a l’entorn de 7 espais. Una oferta que se suma a la resta de serveis i activitats que tenen lloc en el marc de la Setmana de la Formació i el Treball.

CONEIX:

En el punt central del Saló s’aglutinen els serveis existents (serveis públics i municipals dependents de l’Ajuntament i/o Generalitat) en relació a l’ocupació-preparació laboral dels i les joves. 

Espai de benvinguda i acollida a l’esdeveniment, al mostrador principal un equip de 12 persones atendran als joves i els orientaran en la seva visita, i aconsellaran una ruta per les diferents àrees i espais que més s’adeqüin a les seves necessitats.

APROPA’T:

Permet connectar al/la jove amb totes aquelles entitats que estan vinculades a projectes i programes que tenen com a objectiu principal facilitar la incorporació i l’acompanyament dels i les joves al mercat laboral. 

El visitant trobarà un market place amb una quarantena d’entitats del tercer sector que informaran dels serveis que ofereixen, com ara Creu Roja, Fundació Trinijove, Fundació Èxit, Casal dels Infants, Fundació Joia, Fundació Secretariado Gitano. S’hi faran tallers i xerrades en la part central de l’espai, amb una capacitat per a unes 30 persones per grup.

DESCOBREIX:

Aquest espai vol donar a conèixer oficis i vocacions i orientar a aquelles persones joves que no tenen un objectiu professional definit o volen fer una reorientació del seu perfil professional. 

24 professionals d’escoles de gremis i de cases d’ofici explicaran les sortides que tenen els diferents oficis que representen. També s’organitzaran tallers perquè els i les joves en puguin experimentar i tenir un primer contacte. 

A banda, hi haurà el programa informàtic amb el Test d’interessos professionals per tal de que els i les visitants puguin realitzar-lo en el moment i saber quin tipus de feina o sector professional els hi encaixa més amb els seus interessos, habilitats i competències.

SALTA al món laboral:

Plantejat com un espai on empreses i joves interactuïn, empreses que expliquin els seus processos de selecció, la gent que busquen, quines ofertes tenen, perfils professionals necessaris, i alhora joves en recerca de feina activa que necessiten aquests contactes per trobar-ne una possible ocupació. 

Hi haurà una vintena d’empreses que explicaran les seves ofertes, faran marketplaces i processos de selecció. També s’ha de comptar amb la xarxa universitària de borses de treball i amb la Borsa Barcelona Treball.

ASSESSORA’T:

És de gran importància que els i les joves disposin d’un espai on puguin conèixer els seus drets i deures laborals. Representants del Consell de la Joventut de Barcelona, de diferents sindicats juvenils i de la Direcció de Joventut de l’Ajuntament assessoraran els visitants sobre els seus drets, i estaran disponibles per respondre els dubtes dels adolescents i joves.

En aquest espai es recolliran exemples de males pràctiques o experiències negatives del jovent amb el món laboral per detectar possibles vulneracions de drets i posar a l’abast els recursos necessaris per donar resposta.

PREPARA’T I COMPARTEIX: FORMA’T:

Dins del Saló hi haurà un espai dedicat a la formació que es farà a través de xerrades, tallers, intercanvi de bones pràctiques i experiències professionals. 

Entre altres activitats, se’n faran perquè els i les visitants puguin conèixer cap a on s’adrecen les seves potencialitats, per ensenyar a preparar currículums i entrevistes de feina o per saber quines possibilitat de treball jove hi ha a la ciutat. 

A l’Espai Comparteix també s’ubica l’auditori per a 70 persones on es presentaran estudis, projectes i experiències sobre el sector de l’ocupació juvenil a la ciutat.

EMPRÈN:

També serà un espai dedicat a que el/la jove descobreixi el món de l’emprenedoria i com dur a terme nous projectes empresarials, explorant noves formes d’economia més col·laborativa, empreses socials i altres estructures que donen suport als i les emprenedores. 

Una gran zona de coworking presidirà aquest espai en el qual els visitants podran entrevistarse amb professionals de Barcelona Activa, de la Direcció de Joventut, o d’entitats que treballen per facilitar l’accés dels joves al mercat laboral. També s’explicaran els programes associats i altres estructures que donen suport, a nivell de ciutat, a les persones que volen posar en marxa un projecte propi.

Font: Ajuntament de Barcelona

 


Etiquetes: , ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove