Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Diccionari de l'Habitatge

R

Reemborsament: Import retornat de forma anticipada del capital d’un préstec. Pot ser parcial o total i sol dur associada una comissió.

Règim jurídic de l´edifici: Conjunt de normes sobre les quals es regeix l'edifici.

Registre de la Propietat: Institució que recull els canvis que afecten a bens immobles en quant a drets i titularitat.

Renda: Quantitat mensual que el llogater paga al propietari en el cas de llogar un pis i que es pacta entre les dues parts abans de signar un contracte

Rendibilitat interna del deute públic: Mitjana semestral del rendiment en el mercat secundari de deute públic amb venciment entre dos i sis anys.

Responsabilitat hipotecària: És la suma de tots els conceptes que són garantits amb la hipoteca (el capital prestat, els interessos normals i els interessos de demora, costos judicials, despeses, etc.). Sobre aquesta quantitat es calculen les despeses de la formalització d'una hipoteca.

Revisió: En els préstecs variables es produeix quan canvia el tipus d’interès a aplicar, que s’obtindrà sumant un marge a l’índex de referència. La seva periodicitat depèn dels pactes.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.04.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove