Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

No s'ha trobat cap entrada vigent del tipus seleccionat. Prova d'escollir una altra tipologia o un element de nivell superior.

També pots fer clic en "més esdeveniments" per accedir a la cerca avançada.


Programa Acció Ciutadana (PAC)

#1. Introducció

 

 

 

 1. Introducció
El Programa municipal d’Acció Comunitària és un projecte de la Regidoria d’Esports i Joventut emmarcat dins del nostre Programa per a l’Emancipació Juvenil. Té com a objectiu principal crear una xarxa de recursos i eines pels i les joves de 12 a 18 anys de la ciutat, per tal de donar resposta a les necessitats que presentin en el desenvolupament del seu projecte de vida.

El Programa d’Acció Comunitària segueix les següents línies estratègiques:
Proximitat:
• Conèixer els recursos, serveis i xarxes dels diferents territoris de la ciutat per tal de donar una resposta transversal a les necessitats del jovent.
• Vincular les necessitats que es detecten als barris amb els recursos que ja existeixen en aquest, potenciant i facilitant la comunicació i la relació bilateral.

Terriotorialitat:
• Activar iniciatives que potenciïn que els i les joves descobriu nous entorns a l’habitual.
• Donar a conèixer els Programes de la Regidoria d’Esports i Joventut als i les joves dels diferents territoris de la ciutat .

Descentralització:
• Implementar accions comunitàries pròpies de la Regidoria d’Esports i Joventut als diferents barris de la ciutat.
• Crear i dissenyar noves accions comunitàries dins dels diferents barris davant d’una demanda concreta.

2. Organització Territorial
Dins del PAC hem realitzat una divisió territorial per poder optimitzar l’acció comunitària. El treball del PAC s’organitza de manera estratègica dividint L’Hospitalet en quatre territoris, essent quatre els/les tècnics/es referents d’aquests.

Aquesta és la distribució del territori per al treball de l’equip tècnic:
- Centre i Sant Josep (Districte I)
- Collblanc i La Torrassa (Districte II) i Santa Eulàlia (Districte III)
- La Florida i Les Planes (Districte IV) i Can Serra i Pubilla Cases (Districte V)
- Bellvitge i El Gornal (Districte VI) i Sanfeliu (Districte I)

3.Acció comunitària: treball en xarxa, blocs d'aprenentatge i intervencions als instituts

Treball en xarxa
El treball en xarxa són tots els mecanismes de coordinació o les sinèrgies que s’estableixen entre els i les tècnics/ques de joventut amb les persones que tenen per objectiu aconseguir un benestar social per al jovent de L’Hospitalet: personal tècnic municipal, professorat, membres d’entitats, entre d’altres.

Aquest treball en xarxa el desenvolupem a través de coordinacions directes amb altres professionals que treballen amb joves i a través de la participació en diferents xarxes.

Intervencions als instituts
Cada Institut de la ciutat disposa d'un punt d'informació juvenil (a través d’un plafó informatiu), i un servei d’orientació a través del qual s’ofereix un ventall de recursos d’informació, orientació i assessorament en temes relacionats amb el desenvolupament del vostre projecte de vida com a joves: formació, ocupació, participació i oci, mobilitat internacional, habitatge, salut, sexualitat, sensibilització, entre d’altres. Per altra banda, un nou recurs es crea, al 2013, sota la denominació EntreJovesL’H que consisteix en la creació d’una xarxa de col•laboradors  juvenils per descentralitzar la informació i els recursos i per canalitzar les demandes dels propis joves; dotar als i les joves d’eines i habilitats per tal de fomentar la seva autonomia en el seu procés d’emancipació i promoure la participació activa dels joves.

See video

Mapa Jove


Etiquetes: , ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 5.04.2013

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Compartir Habitatge Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Links Joves Mapa Jove Entre tots