Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Diccionari de l'Habitatge

T

TAE: Taxa anual equivalent, que és el cost efectiu anual del préstec hipotecari en funció de l'interès, les comissions i el termini de devolució del préstec. Per comparar diferents préstecs, no només cal fixar-se en la TAE més baixa, sinó en què les condicions, termini de devolució i distribució del pagament de les quotes siguin similars.

Taxa: Pagament per la prestació d'un servei o activitat administrativa que imposen l'Estat, les comunitats autònomes o els ajuntaments.

Taxació: Valor de l'habitatge certificat per una empresa especialitzada en valoració, segons obliga la Llei del mercat hipotecari. Aquest certificat no només indica el valor real de l'immoble, sinó que també serveix de referència per obtenir el finançament necessari.

Termini d´amortització: Període de duració del préstec. En el contracte es fixa la data del primer pagament i de l'últim. Quan més llarg és el termini, menors són les quotes a pagar, però més elevats són els interessos i, per tant, al final es paga més. Es recomana que la quota mensual no superi el 35% dels ingressos nets.

Tipus Activa Ceca: Mesura l'evolució de préstecs personals i hipotecaris, per la qual cosa sempre és una mica més elevat.

Tipus d´interès: Percentatge que s'aplica al capital pendent d'un préstec per calcular els interessos que s'han d'abonar.

Tipus substitutiu de referència: Índexs previstos en l'escriptura d'un préstec hipotecari a tipus variable o mixt, aplicables només en el cas en què l'índex de referència pactat en primer terme es deixés de publicar oficialment per qualsevol circumstància.

Títol de propietat: Escriptura que acredita la propietat d'una finca i en què es descriu la data i la manera com es va adquirir, com també les característiques principals d'aquesta.

Titular: Persona que té el dret de propietat en qüestió.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.04.2011

20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove